Övervikt - en hormonell obalans!

Övervikt har ingenting med karaktär och viljestyrka att göra. Det är i de allra flesta fall en hormonell obalans där höga blodsocker och insulinvärden spelar en avgörande roll.  

Om du är intresserad av att förstå VARFÖR du blir överviktig, inte HUR (för det kan de flesta räkna ut själva) så registrera dig för ett gratiskonto och titta på filmen Övervikt - en hormonell obalans.

Sikta på problemet

Hormoner styr nästan alla funktioner i din kropp. De styr bland annat din hunger, mättnad, din ämnesomsättning och även när du ska lagra fett och bränna fett. 

Insulin är det hormon som signalerar till kroppen att den ska lagra fett istället för att bränna fett. Höga nivåer signalerar fettinlagring. Låga nivåer -  fettförbränning. 

Det är alltså insulinet som du ska ställa in ditt sikte på om du vill gå ned i vikt. Inte antalet kalorier. 
Om du tror att problemet med övervikt handlar om att du äter för mycket kalorier så borde lösningen vara att äta färre kalorier. Men om det hade varit så  enkelt att bara äta lite färre kalorier, hur kommer det sig då att så många människor misslyckas?

Om problemet däremot är att du har för höga insulinnivåer i blodet så borde lösningen vara att sänka insulinet. 

Istället för att påbörja ännu en svältdiet så prova att äta en kost som sänker insulinet!

Det behöver nödvändigtvis inte vara en:
  • lågkalorikost
  • lågkolhydratkost
  • fettsnål kost
  • vegetarisk kost
  • carnivore kost

utan en kost som sänker dina insulinnivåer. 

Förutom kosten finns det faktiskt en rad andra faktorer som kan höja ditt insulin utan att du tuggat en enda tugga. Vill du veta lära dig mer om fetma och övervikt ur ett biokemiskt perspektiv så börja med att titta på filmen.

Se fler gratiswebinar om viktnedgång

Vill du lära dig mer om hur du kan sänka dina blodsocker och insulinnivåer så titta gärna på dessa föreläsningar!

LÄR DIG MER OM VIKTNEDGÅNG OCH METABOL HÄLSA UR ETT VETENSKAPLIGT PERSPEKTIV

SPÄNNANDE KURSER PÅ ELITISTA

Missa inte denna spännande kurs

Blodsockerutmaningen

Hög blodsockernivåer är nära förknippat med höga insulinnivåer. Höga insulinnivåer är nära förknippat med fetma, övervikt och typ 2 diabetes. Det borde alltså vara lika naturligt att mäta sitt blodsocker som att borsta tänderna. 

I denna spännande sex veckors onlinekurs får du lära dig hur du själv kan mäta och tolka dina blodsocker- och insulinvärden och bygga upp en skräddarsydd hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar. 
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
Sänk dina blodsocker och insulinnivåer med

Elitistas ReSet Protokolll

Ett av de effektivaste sätten att sänka dina blodsocker och insulinnivåer är att fasta. Problemet är att de flesta tycker det är jobbigt att fasta och vara hungrig (åtminstone tycker jag det). 

Men med Elitistas ReSet Protokoll kan du simulera fasta. Under fem dagar äter du tre mål mat om dagen. Får fastans fördelar utan att behöva fasta. 

Fler spännande kurser på Elitista 

Trött på dieter, kaloriräkning och konstiga dieter? Vill du lära dig mer om hälsa och viktminskning ur ett ingenjörsmässigt perspektiv?