Sockerberoende - finns det?

Ja, det finns. Det spelar ingen roll vad vi kallar det. Jag möter dagligen människor i mitt arbete som faktiskt inte kan sluta med socker eller vitt mjöl, oavsett konsekvenser.

Det beror inte på att dessa människor är lata eller karaktärslösa utan för att sockerberoende är en fysisk sjukdom som sitter i hjärnan men som ger fysiska, psykiska, andliga och sociala konsekvenser.

Om du har en fysisk sjukdom som sitter i hjärnan hjälper det inte att påbörja en ny diet eller göra en magsäcksoperation. Du måste läka din hjärna. 
Sockerberoende är en dödlig sjukdom. Det kommer inte stå i din dödsattest att du dog av för mycket fredagsmys, utan förmodligen står det att dödsorsaken var någon hjärt- och kärlsjukdom, cancer, njursvikt eller depression.
  

Write your awesome label here.
Det är viktigt att skilja på normalt bruk, skadligt bruk och beroende för att du ska kunna få rätt hjälp.

Alla som äter mycket socker och vitt mjöl är inte beroende precis som att alla som dricker mycket alkohol inte är alkoholister.

Beroendesjukdomar har ett långsamt sjukdomsförlopp som sänker livskvalitén, förkortar din livslängd och ger även negativa psykiska konsekvenser. 

Det är viktigt att ta beroende på allvar och få hjälp!
Screening för sockerberoende

Med UNCOPE kan du enkelt se om ditt förhållande till socker är normalt!

Uncope är ett internationellt screeningverktyg för socker och matmissbruk. Beroende på vad screeningen visar kan du få hjälp att gå vidare med kartläggningsinstrumentet SUGAR.
Om du svarar JA på fyra frågor eller fler så indikerar det ett sockerberoende. Dags att ta hjälp!

Det finns en lösning och en väg ut ur ett  sockerberoende!

Vi kan slå fast att sockerberoende är en sjukdom på samma vis som alkoholism. På samma vis kan vi även slå fast att man aldrig är sin sjukdom, man är sjuk i cancer, men man är inte cancer. Med andra ord, du är sockerberoende men du kan leva ett friskt liv.

För att tillfriskna från ett beroende är läkning av hjärnan alltid det man börjar med. Om du vet med dig att du förmodligen inte har full kontroll över din kosthållning så är det viktigt att du får hjälp.

Börja med att göra en UNCOPE. Om du har fyra JA eller fler så behöver du gå vidare och göra en SUGAR.

En SUGAR är ett kartläggningsinstrument för sockerberoende. SUGAR kostar 2995 kr (ink moms). 

Write your awesome label here.
En SUGAR går till på följande sätt. Anmäl ditt intresse via bokningsknappen nedan. 

Vid första mötet svarar du på 70 frågor om din historia med socker och andra droger. Vid andra mötet har dina svar analyserats och du får en kartläggning och genomgång.

Du får reda på vilken fas du är i, vilka konsekvenser ditt missbruk har fått på ditt liv och vilka konsekvenser du kan förvänta dig om du inte bryter ditt missbruk. Du får även rekommenderade åtgärder för att bryta missbruket.
Vill du se vad världens ledande experter säger om Sockerberoende?

Se intervjun med Bitten Jonsson

Bitten Jonsson är legitimerad sjuksköterska och en av världens ledande experter inom sockerberoende. Intresserad av att höra vad Bitten säger om sockerberoende - klicka på knappen nedan.