Få fastans fördelar utan att fasta

Elitistas ReSet Protokoll

Fasta när det passar dig

Starta din fasta redan imorgon eller när det passar dig!

elitista reset protokoll live
anmälan stängd
Fasta tillsammans med andra. Liveföreläsningar varje dag under fastan.
Titta på gratiswebinar om fasta

Lär dig mer om fastans fördelar i detta gratiswebinar.

Lura din kropp att tro att den fastar!

Att fasta är ett av de bästa sätten att få kroppens alla funktioner i balans. Problemet är att det kan vara jobbigt att genomföra. Men med Elitistas Reset Protokoll får du fastans fördelar utan att fasta. 

Varför är fasta så fantastiskt?

Det finns många fördelar med att fasta. Det är ingen slump att metoder som 5:2, 16:8 och terapeutisk fasta har florerat flitigt i media. Att regelbundet fasta under minst 12-16 timmar varje dygn är hälsosamt. Det som händer när man låter kroppen vila från mat är att kroppen får tid till att rensa ut trasiga celler och återställa hormonella obalanser såsom höga insulin- och blodsockernivåer. För att få full utväxling av fastans alla fördelar krävs det ibland en liten längre fasta på 4-5 dagar.

Ett litet smakprov på rätter som du kommer äta under dessa fem dagar

Genom att fasta under längre tid ger du kroppen tid att:

  • Rensa bort döda och skadade celler vilket ger en ökad frisättning av nya stamceller
  • Ge cellerna chans att utveckla ett skyddsbeteende som minskar åldrandet
  • Minska på det farliga bukfettet
  • Förbättra blodsocker- och insulinnivåer
  • Sänka blodtrycket
  • Minska inflammationer
  • Förbättra tarmfloran
  • Återställa hormonella obalanser
Trots ovanstående fördelar är det många av oss som drar sig från att fasta så länge. Det är jobbigt att inte äta och det kan även öka stressen för de som lider av sköldkörtelproblem eller utmattning.

Simulera fasta

Du äter tre gånger om dagen men på ett sätt som gör att du simulerar fasta. Du får alltså fastans fördelar utan att behöva fasta. Metoden bygger på den italienska läkaren Walter Longos metod Fasting Mimicking Diet.

Han visade att genom att dra ned på proteinintaget till ett minimum och äta en kost enligt en speciell fördelning av kolhydrater och fett fick han samma fina resultat som vid vattenfasta.
Medicinsk disclaimer: Kursledarna på Elitistas ReSet protokoll är inte läkare och ställer inga medicinska diagnoser och behandlar inte sjukdomar. Vi ger inga rekommendationer om läkemedel. Deltagaren i denna kurs är införstådd med att deltagaren själv är ansvarig för de vad som görs för arbetet med kost, träning och livsstil i förebyggande syfte. Den utbildning som deltagaren får i denna kurs är endast att betrakta som vägledande och deltagaren accepterar och är införstådd med att det är ett eget val att följa dessa råd eller inte.

Vilket underbart sätt att komma igång på!

Under fem dagar simulerar du fasta och återställer dina hormonella obalanser, minskar både bukfetman och dämpar låggradiga inflammationer. 

Du kommer få uppleva fastans alla fördelar med minskat sötsug, viktnedgång och ökad energi utan att behöva fasta!

Kursen innehåller femdagars meny med exakt uträknade recept för frukost, lunch och middag. Det enda du behöver är en hushållsvåg. All recept är veganska och fria från ägg, gluten och mjölkprodukter. 

Fasta när det passar dig eller fasta tillsammans med andra?
 

Fasta när det passar dig

Med Elitistas ReSet Protokoll är det lätt att börja fasta. Under fem dagar simulerar du fasta. Det innebär att du äter tre mål mat om dagen där alla måltider är exakt näringsberäknade så du försätter din kropp i fasteläge.  

I kursen ingår 19 recept, handlingslistor samt en inspelad föreläsning varje dag. Varje föreläsning beskriver vad som händer i kroppen under fastan och du har även en FAQ där svaren på de vanligaste frågorna finns. 

Passar dig som själv vill bestämma när du ska fasta och se på filmerna i lugn och ro. 
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Fasta tillsammans med andra - 21-25 augusti

Delad glädje är dubbel glädje och det är verkligen dubbel glädje att göra fastan tillsammans med andra  Under fem dagar simulerar vi fasta och delar tips, recept och peppar varandra. 

I kursen ingår 19 basrecept samt några nya recept, handlingslistor och varje dag (ibland lunch, ibland kvällstid för att så många som möjligt kan deltaga) träffas vi live för frågor och pepp. 

Naturligtvis finns föreläsningarna inspelade så du kan titta på dem i lugn och ro när det passar dig.