Hälsa inifrån och ut

Blodsockerutmaningen 

Detta är en unik utbildning där du både får kunskap inom grundläggande biokemi och en AI-driven hälsoanalys baserad på dina egna metabola markörer.

Starta när du vill! Alla föreläsningar spelas in men den första liveföreläsningen startar 3 september. 
Write your awesome label here.
Alla ska förstå sin egen hälsa

Du får en onlinekurs och hälsokontroll i ett med över 13 timmars spännande liveföreläsningar tillsammans med en AI baserad analys av din metabola hälsa. Blodsockerutmaningen kommer förändra din syn på kost och hälsa för all framtid! 

Detta ingår i kursen
 • 15 timmar live-föreläsningar samt inspelade liveföreläsningar
 • Två blodprover om vardera 10 markörer inklusive blodtryck: en provtagning i början av kursen och ett efter cirka 6 månader där du får djupare insikter om utvecklingen
 • Kommenterad hälsoanalys av läkare
 • SALUTOs mobilapp med AI-analys av din hälsodata
 • Regelbundna uppföljningar av livsstil och mentalt välmående
 • Handlingsplan och verktyg för att återställa hormonella obalanser
 • Pepp, stöd och gemenskap på Elitistas läroplattform
 • Frågestund varje vecka i samband med föreläsningen
En utbildning som utgår från dina mätvärden

Så här går det till:

 • Starta kursen när du vill. Alla föreläsningar finns inspelade
 • Efter genomfört köp får du ett konto på Elitistas läroplattform. Där får du tillgång till inspelade föreläsningar samt all annan kursinformation
 • Du kommer få ett mail med all information du behöver för att komma igång med appen Saluto och hur provtagningen kommer gå till 
 • Varje onsdag med start 20 mars kl 12.00-13.00 har du möjlighet att träffa kursledaren Ewa Meurk live över zoom. Alla föreläsningar spelas in så du kan starta kursen när du vill efter den 20 mars också. 
 • Observera att du kan ta blodproverna när du vill under kursens gång. De behöver ej ske vid kursstart
"Jag har lärt mig så mycket om något som är så viktigt. Nu har jag fått kunskap om hur jag kan läka min kropp och hur jag kan tolka mina värden. Jag trodde att jag förstod en hel del innan utmaningen, men oj vad mycket det var jag inte visste.."

Anna Bryntze

Rekommenderat tillägg 

Write your awesome label here.
För dig som vill fördjupa din kunskap ytterligare

Freestyle libre 2

Med hjälp av en CGM (kontinuerlig blodsockermätare) kan du mäta ditt blodsocker i två veckor. Att förstå hur ditt blodsocker varierar över dygnet är en pusselbit för att förstå din metabola status. 
Det går naturligtvis bra att använda en vanlig blodsockermätare också. Observera att detta inte är något krav för att kunna genomföra kursen. 
Denna CGM heter Freestyle Libre 2 och säljs av Abbot. 
Pris: 715 kr 

Efter kursen kommer du att:

 • ☼ Förstå din egen metabolism
 • ☼ Få ökad energi och mer uthållighet
 • ☼ Själv kunna tolka dina blodvärden
 • ☼ Bygga upp en individuell handlingplan baserad på dina värden
 • ☼ Veta var någonstans på den metabola skalan du befinner dig
 • ☼ Återställa eller bibehålla en frisk metabolism livet ut
Write your awesome label here.
Fortfarande osäker?

Titta på ett av våra kostnadsfria inspelade webinars

På bara 20 min kommer du förstå hur du kan optimera din energiförsörjning genom att få kontroll över ditt blodsocker.

Kursledare

Ewa Meurk

Ewa Meurk är föreläsare, författare och inspiratör. Genom att kombinera sin tekniska bakgrund som civilingenjör från KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) med en gedigen utbildning inom näringslära, funktionsmedicin och beroendeproblematik hjälper hon sina kunder att bygga upp individuella hälsoplaner som bygger på fakta och inte på gissningar
Patrick Jones - Course author

Blodsockerutmaningen

Passa på att köpa Blodsockerutmaningen som julklapp! Genom knappen nedan kan ni göra ett köp av presentkort som ger tillgång till kursens innehåll.
Just nu ger vi en julrabatt på 600 kr. 

Som extra julbonus erbjuder vi dessutom att du får gå två för priset av en. När du köpt kursen så kommer du få ett välkomst mail där vi berättar exakt hur du gör för att bjuda med dig en person till på kursen. 

Detta gäller såklart även om du ger bort Blodsockerutmaningen som present.  

Varje tisdag med start 23 jan 2024 kl 12.00 föreläser Ewa Meurk live varannan vecka fram till 18 juni 2024 (varannan vecka är det frågestund). 

Ett unikt tillfälle att lyssna på föreläsningarna och samtidigt kunna ställa frågor. Självklart finns allting inspelat ifall du inte skulle kunna delta varje tisdag. 

Alla ska förstå sin egen hälsa

En onlinekurs som kommer förändra din syn på kost och hälsa för all framtid! 

Du kan börja när du vill för allting finns färdig inspelat men vill du lyssna till en live föreläsning varannan vecka går det också bra under perioden 23 jan till 18 juni 2024. 

Detta ingår i kursen:
 • Föreläsningar samt inspelade liveföreläsningar
 • Handlingsplan och verktyg för att återställa hormonella obalanser
 • Quiz efter varje delkurs med fokus på lärande
 • Frågestund varje vecka i samband med föreläsningen

Trött på dieter, kaloriräkning och bantningshets? Lär dig hur du kan återställa dina hormonella obalanser och bli starkare, friskare och hälsosammare!

Blodsockerutmaningen ger dig kunskap, insikt, handlingsplaner och verktyg för att återställa dina hormonella obalanser för hunger, mättnad, fettinlagring och fettförbränning.

Målet är att du efter kursen ska ha ett:
 • Lågt stabilt blodsocker
 • minskad inre förfettning
 • lägre fasteinsulin

Du ska efter kursen veta:
 • vilka hälsomarkörer du behöver mäta regelbundet
 • varför du behöver göra det
 • vad du behöver göra fortsättningsvis för att behålla din metabola hälsa och på så sätt undvika att bli en siffra i statistiken för någon av våra moderna livsstilssjukdomar.
Just nu kostar Blodsockerutmaningen endast 2396 kr. Rabatten dyker upp när du klickar på knappen. 
Du har tillgång till kursmaterialet i 6 månader från det att du köpt kursen. Som prenumerant har du obegränsad tillgång till dina köpta kurser.
Write your awesome label here.

Förberedelser Blodsockerutmaningen

Blodsockerutmaningen är inte en bantningskurs där målet är att du ska gå ner x antal kilon.
Målet med kursen är att ta reda på vart du befinner dig på den metabola skalan och få de verktyg som behövs för att bibehålla och/eller förbättra din metabola hälsa. Om du vill få ut maximalt värde av kursen rekommenderar vi att du har en blodsockermätare tillhands och gör en hälsokontroll via blodprov som inkluderar följande markörer:
 • P-glukos
 • HBA1c 
 • C-peptid
 • Triglycerider
 • Totalkolesterol (HDL & LDL)


Det är inget krav på att du måste ha tillgång till dessa markörer för att genomföra blodsockerutmaningen och tillgodogöra dig de kunskaper och verktyg som kursen tillhandahåller, det är en rekommendation baserat på tidigare deltagares erfarenheter och vittnesmål. När du har tillgång till dessa hälsomarkörer kommer du få ännu djupare förståelse för din hälsa och insikter kring vad det faktiskt är som påverkar din metabola hälsa.

Hälsokontroll via Saluto med blodprover

Hälsoplattformen SALUTO använder AI för att ge fördjupade analyser av din hälsodata. Genom att kombinera effekten av ett flertal
markörer möjliggörs en mer individualiserad hälsoprofil jämfört med att bara se till enskilda markörer var för sig. I årsprenumerationen ingår blodprover som du tar två gånger: vid uppstarten och efter Blodsockerutmaningen, där du får djupare insikter av förändringen.

Sammanlagt 12x2 blodprovs-markörer där vi dessutom just nu kan erbjuda en rabatt på 10% rabatt med rabattkoden ELITISTA10. ​​Utöver Blodsockerutmaningens markörer ingår även:

 • Blodtryck​
 • Lever & njurar​
 • Regelbundna utvärderingar mentalt välmående ​


Pris: 1796 kr (ord pris 1995 kr). Använd koden ELITISTA10.
Maila till info@saluto.ai med "ELITISTA10" i ämnesraden för att ta del av erbjudandet.

Hälsokontroll via blodprov

Vill du bara ta ett blodprov rekommenderar vi  SvenskProvtagning där vi dessutom just nu kan erbjuda en rabatt på 15% rabatt med rabattkoden ELITISTA15. 

Det finns två tester att välja mellan. Ett baspaket som innehåller de markörer som du behöver veta för att räkna ut din metabola hälsa.
Pris: 590 kr (ord pris: 695 kr)

Du kan även välja ett premiumpaket som omfattar en rad andra intressanta markörer (som också påverkar din metabola hälsa). 
Pris: 1866 kr (ord pris: 2195 kr)

Blodsockermätare

Vi rekommenderar att du antingen köper en enkel blodsockermätare från Upgrit eller en kontinuerlig glukosmätare (CGM) från Freestyle Libre

Bli din egen hälsoingenjör - verktyg för metabol hälsa

Vill du komplettera Blodsockerutmaningen med Ewas bok kan du köpa den separat genom Upgrit

Färdigt paket - Blodsockerutmaningen

Vi rekommenderar alla våra kunder som ska genomföra Blodsockerutmaningen att ha tillgång till sina hälsomarkörer och en blodsockermätare. Detta möjliggör djupare förståelse för kursmaterialet och att förstå sin egen hälsa. 

Vi har därför satt ihop ett färdigt paket som innehåller:
 • Blodsockermätare (inklusive 50st blodsockerstickor)
 • Boken - Bli din egen hälsoingenjör 
 • MCT-olja (100ml)

Varför ska du gå Blodsockerutmaningen?

Hälsa går att mäta!

Övervikt handlar inte om karaktär eller viljestyrka. Övervikt är en hormonell obalans där blodsocker, insulin och fettlever spelar en avgörande roll. Det du behöver för att lyckas med en varaktig livsstilsförändring är alltså inte ännu en diet utan kunskap och verktyg för att mäta och analysera de hälsomarkörer som indikerar bukfetma och förhöjda insulin- och blodsockernivåer. Genom att återställa dessa obalanser åtgärdar du grundproblemet till din övervikt och ohälsa. Inte symptomen.

Lär dig tolka dina egna metabola markörer

Den här kursen är unik i sitt slag. Medan andra kurser lär ut en diet som ska passa alla får du här lära dig hur du ska mäta och tolka de markörer som indikerar fetma, typ 2 diabetes och metabolt syndrom. 

Så här säger tidigare kursdeltagare 

Jag fick stor kunskap från Ewa genom att förstå och få en uträkningsmodell på hur känsliga cellerna kan vara även fast de vanliga blodproverna visar ok. Otroligt värdefull kurs!
Regina ryderberg
Jag hör och glömmer, jag ser och kommer ihåg. Nu har jag gjort och förstår! Äntligen har jag fått en praktisk förstålse för vad socker ställer till med, vad det får för följdverkningar och hur det går att påverka. Det ger hopp för framtiden.
Carolina Palmstierna
Trodde väl att jag redan visste en hel del om ämnet, men insåg redan efter första föreläsningen att detta var något helt annat, och saker jag inte hade en aning om! Att få lära sig om sin egen unika biokemi genom att kunna förstå och tolka sina egna provsvar- det var något helt nytt och något som verkligen fick en att inse att det jag äter påverkar kroppen i allra högsta grad! 
Mycket bra kurs som jag inte ångrar en sekund att jag lade pengar och tid på. 
Åsa Edling