Vi åt gott men gick ändå ned i vikt

Vi åt gott men gick ändå ned i vikt!

Denna rubrik läste jag för några veckor sedan på Aftonbladets löpsedel. Vi åt gott men tappade i vikt ändå. Det är alltså ett motsatsförhållande? God mat ger annars viktuppgång? Vad är god mat? Pasta, pizza, pommes eller vad?  

 

Jag tycker rubriken är ganska talande för vår tid. God mat är alltså mat som per definition är onyttig och fettbildande (det är förmodligen inte ens mat utan ”icke mat”). Nyttig mat smakar inte bra men det är det vi måste äta för att gå ned i vikt. Nyttig mat är per definition äcklig.

 

Är det inte dags att skrota denna ”sanning” och tänka tvärtom. Att det är den ”riktiga” maten som är god och att med rätt kunskap behöver man inte göra avkall på smaken

 

Tänk följande rubrik istället. Vi åt ”riktig” god mat, blev friskare, piggare och smalare. När vi slutade med det gick vi upp i viktJ.


Vad är din definition på att äta gott?

 

Ha en underbar vecka och glöm inte #alltidmätt2020, #elitista_sweden, #sockerfajten