Secreto med avokadokräm, alger och lime

Jag vet inte hur mycket generna spelar in men jag kan ibland  bli galet sugen på asiatisk mat (det blir även Martin så generna kanske inte spelar så stor😃).

Eftersom julen snart är på intågande och alla bloggar och nyhetsbrev kommer svämma över av tips på julmat och julgodis så tänkte jag att jag skulle tipsa om någonting helt annat innan julmaratonet (är julmaratonet verkligen ett ord?) startar. 

Secreto (grisens hemlighet) är i mitt tycke den bästa biten på grisen. Den sitter gömd på grisens hals och är den saftigaste och mest marmorerade biten. Brukar finnas på välsorterade matvarubutiker. Om ni inte får tag i det så går det såklart lika bra med fläskkarré. 

Kombinationen saftigt fläsk, avokadokräm med sesamsmak, chili och krispiga alger hoppas jag blir uppskattat oavsett genetik😀. 

4 person
Ingredienser

600 g secreto eller benfri fläskkarré
3 avokado
1 pkt sjögräschips (Rostade sjögräschips från Risberg)
2 vitlöksklyftor
1 lime
2 msk tamarisoja (japansk glutenfri soja)
2 msk sesamolja
2 msk Furikake krydda (finns bland asiatiskt mat)
2 msk togarashi krydda (japansk chilibaserad kryddblandning. Brukar finnas på asiatiska hyllan). 
Chilirostade sesamfrön (eller vanliga sesamfrön).
salt och peppar
Torkad chili 
Gott att servera till är en vitkålssallad med en dressing på soja, sesamolja och risvinäger. 

Gör så här:
Rubba in salt, peppar, pressad vitlök och torkad chili i köttet.  Stek den på hög värme i stekpannan så den får färg och lägg sedan i den i ugnen på 130 grader i cirka 25 min. Innertemperaturen ska vara cirka 58 grader. 
Under tiden gör du avokadokrämen. Mosa avokadon i en skål och tillsätt en pressad vitlök, saften av en lime, salt, peppar, torkad chili, 2 msk soja, 2 msk sesamolja. Blanda i lite torkade sjögräschips. 

Skär upp köttet i tunna skivor och lägg en klick avokadokräm bredvid. Toppa med chilirostade sesamfrön och mer sjögräschips och furikake och togarashi kryddan. Servera med en valfri sallad.