Bakad rotselleri med vitlök

Ewa Meurk

Bakad rotselleri med vitlök

Här kommer ett fantastiskt gott recept på bakad rotselleri som passar bra för alla som äter AIP. Den tar några timmar att göra men sköter sig själv i ugnen så den är perfekt att göra en söndag och äta till söndagssteken 😀.

Ingredienser 4 pers:
1 rotselleri
2 vitlöksklyftor
Ghee eller smör
Färsk timjan, salt och peppar
 
Gör så här:
Skölj rotsellerin och borsta av den noggrant (den ska ej skalas).
 
Sätt ugnen på 150 grader och lägg in den hela rotsellerin med skal och allt på ett galler. Låt baka i ugnen i cirka 2-3 timmar eller tills den bli mjuk.
 
Låt svalna lite och dela den sedan i fyra delar. Smält smöret eller gheen och blanda med pressad vitlök. Pensla klyftorna. Salta och peppra och grilla i ugnen 10 min på 250 grader. Klipp över lite färsk timjan.
 
Går också att hoppa det sista steget och dela den i fyra delar men så den fortfarande håller ihop och häll i vitlöks och kryddblandningen i mitten. Servera direkt.

Ät och njut!