Vad gör ni med er lediga tid?

Jag har precis som många andra haft ett minutschema under våren. Föreläsningar, kurser, resor och event har avlöst varandra i en strid ström. Nästan alla helger fram till semestern har jag haft inplanerade aktiviteter, både privata och jobbmässiga.

 

Så ändras plötsligt spelplanen. Coronapandemin ställer allting på sin spets. Föreläsningar flyttas och event ställs in. Resan till Nice måste avbokas och plötsligt har jag hål i kalendern på ett sätt som jag inte haft på åratal. Vad ska jag göra med min lediga tid?

 

Det kan tyckas som ett lyxproblem men först blev jag faktiskt lite stressad.  Mest för att jag direkt kände att jag måste utnyttja denna tid på ett effektivt sätt. Nu efter en vecka känner jag mig lugnare. Ibland måste man inte vara så effektiv. Det här kanske är en gåva att bara vara i nuet och inte planera så mycket.

 

Jag kommer använda mina luckor i kalendern till att lära mig att ha just luckor i kalendern. Att njuta av att göra spontana saker. Att vara utomhus istället för att stressa iväg till mitt gym. Att läsa böcker istället för att slötitta på Netflix (för att jag är för utmattad för att orka fokusera). Att titta i min tomma kalender och känna lugn.

 

Blir ni stressade av luckor i kalendern eller lugna och förväntansfulla?

 

Ha en underbar vecka och glöm inte #alltidmätt2020 #elitista_sweden