Hemgjord kycklingleverpaté med konjak

Lever är nyttigt men har en speciell smak som många har svårt för. Paté däremot har en mildare smak och är lättare att få i kräsna familjemedlemmar. Själv älskar jag kycklingleverpaté och äter det gärna på både julen och påsken. 

Denna paté passar lika bra att äta på en bit fröknäcke som att servera som förrätt på en tunn skiva päron. 

Cirka 10 personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ett knippe färsk timjan
400 g kycklinglever
1 paket bacon
2 msk konjak (kan uteslutas)
1 knippe färsk timjan
100 g smör, ghee eller kokosolja med neutral smak
Salt, peppar och cayennepeppar

Gör så här:
Stek lök, vitlök, kryddor och kycklinglever i rikligt med smör till kycklinglevern är rosa inuti. 
Stek bacon separat till dess att den blir gyllenbrun.
Tillsätt konjaken till kycklinglevern och låt det koka ihop några minuter ( du kan även flambera kycklinglevern genom att tända eld på konjaken och låta den brinna ut). 
Hacka ned hälften av det stekta baconet tillsammans med kycklinglevern och mixa allt med en stavmixer. Därefter tillsätter du resterande baconhack och rör ned i smeten. 
Tillsätt 100 g smör, ghee eller kokosolja och rör ned i smeten. Håll i en fin form och låt svalna i kylen. 
Servera med fröknäcke och gurka eller som paté med några tunt skivade päron och strimlad purjolök.