Den godaste lammfärspajen
Pajdeg:
4-6 portioner
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg
FYLLNING
500 g lammfärs
1 msk smör
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 del strimlad purjolök
1 dl färsk eller fryst dill
½ dl senap (dijon)
½ dl tomatpuré + ½ dl vatten
2 dl gräddfil
Chèvre till dekoration (kan
uteslutas)
Gör så här:
• Börja med pajdegen.
• Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ned
resterande ingredienser och mixa till en deg.
• Tryck ut i liten pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel.
• Grädda skalet i 175 grader i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
• Bryn färsen tills den fått färg och krydda med salt och peppar.
• Blanda i purjolöken och den hackade dillen och stek några minuter till.
• Rör sedan i senap, tomatpuré och vatten och låt puttra i några minuter.
• Ta av pannan från värmen och rör ned gräddfilen.
• Lägg lammfärsröran i pajskalet och toppa med getosten.
• Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter i 225 grader.
• Servera med grönsallad.
Kram Ewa