Kesoplättar med hallon och blåbär

Ewa Meurk
Imorse vaknade jag tidigt och blev så sugen på kesoplättar med kokosgurt och färska bär.

Det här brukar jag egentligen äta på helgerna ibland (nu var det länge sedan då jag inte äter så mycket mjölkprodukter). 

Kesoplättar har florerat länge på nätet och jag kommer inte ihåg var jag först läste om det (detta var nog redan 2010) men kan ha varit 56kilo eller lesscarbs. 

Jag gör mina i ugnen för att spara tid och de går jättebra att lägga i kylen eller frysa in.

Ingredienser:
250 g keso (cottage cheese)
2 ägg
1/2 msk fiberhusk
1 krm salt

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Mixa alla ingredienser med en stavmixer, låt svälla några minuter.
Klicka ut på bakplåtspapper
Grädda plättarna cirka 20 minuter.

Jag blandade lite färska hallon med kokosgurt och la på plättarna. Lite vardagslyx så här en måndagsmorgon. 

Ät och njut!