Kall gurksoppa med tångkaviar

Ewa Meurk
När jag och Martin skapar recepten till ReSet Protokollet så utgår vi ofta från säsong och försöker använda råvaror som passar för årstiden. 

Första gången vi provade denna rätt sa vi båda wow. Den är så god och enkel att göra så vi åt den varje dag förra sommaren. 

Oavsett om du fastar eller inte så hoppas jag att du kommer gilla den. Ät den som du är eller toppa med några grillade pilgrimsmusslor eller räkor. 

Ingredienser
1 port

30 g Avokado
200 g Gurka (urkärnad och skalad)
3 g Olivolja
30 g Lök
8 g Grönsaksbuljong pulver (Renee Voltaire)
1 st Bönbröd (recept här)
5 g Citron
13 g Havrefraiche (Oatly)
25 g Tångkaviar
150 g Vattenmelon
Dill (valfri mängd)
Chili eller färsk chili (valfritt)
Isbitar cirka 2 dl

Gör så här:
Skala och kärna ur gurkan. Skala 30 g lök och 30 g avokado.
Mixa avokado, gurka, lök, grönsaksbuljongpulver, citron, chili (ett kryddmått) med 2 dl isbitar och ev några msk vatten.
Rosta ett bönbröd (recept här) och droppa över olivoljan och strö över lite flingsalt. Skär upp vattenmelonen i bitar.
Servera soppan iskall och toppa med havrefraichen, tångkaviar och en knippe dill.
Salta och peppra efter smak. Doppa bönbrödet i soppan.
Ät vattenmelonen som efterrätt.

Ät och njut!