Ewa Meurk - Hängiven Hälsoingenjör

Hej och välkommen till Elitista. Vad roligt att du tittade in. Jag är en hängiven hälsoingenjör som brinner för hälsa ur ett mer biokemiskt perspektiv. Är du som jag trött på dieter, bantningshysteri, kaloriräkning och hälsostress?  Är du dessutom trött på att vara hungrig, trött på att vara trött och trött på alla konstiga hälsotips och oseriösa forskningsrapporter så har du kommit helt rätt. 

Jag är civilingenjör i botten från Datateknik på KTH och har under de senaste 20 åren startat och drivit ett antal bolag. Främst inom IT-branschen men även inom andra branscher. Under alla dessa år som företagsledare och entreprenör har jag funderat mycket över vad som krävs för att få mina medarbetare att må bra och kunna topprestera utan att de blir utslitna. Min absoluta erfarenhet är att de som inte har en strategi för hur de ska hantera dagens moderna livsstil med allt vad det innebär riskerar att bli sjuka. 

Under många år följde jag livsmedelsverkets rekommendationer och åt fettsnålt och räknade kalorier. Det ironiska var att ju mer lättprodukter jag åt desto tyngre blev jag. Jag var trött och undernärd men överviktig (en ganska vanlig kombination). Det var först när jag vågade göra tvärt emot Livsmedelverkets rekommendationer som jag blev friskare, smalare och piggare. 

Där och då föddes mitt intresse för hälsa ur ett mer ingenjörsmässigt perspektiv. Jag har sedan dess studerat, granskat och ifrågasatt dagens vedertagna sanningar kring kost och hälsa. Jag har utbildat mig till certifierad näringscoach, funktionsmedicinsk terapeut och certifierad beroendeterapeut inom mat och socker. 

Jag vill hjälpa dig att undvika att du går i de värsta hälsofällorna (som jag gjorde under många år) och ge dig mina bästa tips och råd hur du kan åtnjuta alla de fördelar som vårt moderna liv erbjuder utan att riskera att bli ännu en siffra i statistiken för några av våra moderna livsstilssjukdomar.

Många kramar Ewa