

Alla ska kunna njuta av julens läckerheter oavsett om du valt bort vissa livsmedel av hälsoskäl.
Med Elitistas läckra fröknäcke med pepparkakssmak kan du mysa under julhelgen utan att få i dig vare sig socker eller gluten.
Detta fröknäcke passar väldigt bra med en bit god Saint Agur (eller annan ädelost) men är precis lika god med en klick smör eller ghee.
Smula den även och använd den som crunch över efterrätter eller varför inte över yoghurten?
Recept fröknäcke med pepparkakssmak:
En plåt
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
2 msk pofiber
1 tsk havssalt
3 msk pepparkakskrydda
Gör så här:
Blanda alla torra ingrediense i en bunke (inklusive kryddorna)
Koka upp vattnet och lägg i fettet.
Häll vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt
Häll genast upp på ett bakplåtspapper 30*33 cm och sprid ut till en tunn kaka med en degskrapa.
Stansa ut valfria pepparkaksfigurer eller om du vill ha fyrkanter eller bryta själv så låt kakan vara intakt.
Grädda i ugnen på 150 grader i 45 min. Ta ut och markera fyrkanter (om du inte stansat ut figurer).
Sänk värmen till 80 grader och grädda cirka 1,5 timme till tills de är torra och fina.
Logga in eller gör ett konto med Facebook
Logga in eller gör ett konto med Twitter
Logga in eller gör ett konto med Linkedin
Logga in eller gör ett konto med Google
Wouldn't it be a good idea to create a course?