Inspirationsföreläsningar som berör

Föresläsningar och event - allt för att optimera din hälsa

Ewas föreläsningar är fyllda med humor och värme. På ett vetenskapligt sätt beskriver hon hälsa så att alla förstår. Ewa föreläser för företag, privatpersoner och intresseorganisationer. Alla event och föreläsningar kan genomföras både digitalt eller på plats, för stora eller mindre grupper. 
Write your awesome label here.
arbetsgivare - vilket ansvar har ni att föra folkhälsan framåt och inte bakåt?

Hitta den dolda kraften i organisationen

Idag är alltför många medarbetare som är trötta, sjuka och har inte förmåga att fungera till 100%.

Orsaken är ofta det liv vi lever. I dagens moderna livsstil är det lätt att bli sjuk och om man inte förstår VAD det är som är så farligt med vår livsstil och VARFÖR man blir sjuk är det lätt att bli en siffra i statistiken för någon av våra livsstilssjukdomar. 

Höj dig själv och dina medarbetares HÄLSO-IQ. Lär dina medarbetare vad som skapar äkta hälsa och hur man bygger en frisk kropp och skarp hjärna. 

Är du chef på en "normal" organisation kan du kallt räkna med att att du långt ifrån får ut vad du borde ur din organisation
Vi skulle vilja gå så långt som att säga att arbetsgivarna har ett ansvar att se till att deras medarbetare har denna kunskap. 
Varför då? Jo för att flertalet har ingen aning om hur man bör äta och leva och hur man kan må om gör rätt val och har kunskapen för att kunna göra dessa val. 
Ett program för att utveckla medarbetarnas hälsa ger effekt redan efter några veckor
Vi skräddarsyr föreläsningar och event för dig och ditt företag. 
Boka en föreläsning redan idag

Elitista har ett väl sammansatt utbud av skräddarsydda event och föreläsningar för alla som vill lära sig vad kroppen behöver för optimal hälsa och långsiktig prestationsförmåga.

Nedan kan du läsa några exempel på de populäraste föreläsningarna. Är ni intresserade av något annat upplägg eller att anlita Ewa som moderator går det också jättebra. 
Föreläsningar på plats eller digitalt

Health is the new Wealth

Alla elitidrottare vet hur viktigt det är att sätta upp mål för att lyckas. Det är få som tar en VM-medalj utan att lägga upp en strategi. I arbetslivet är det precis samma sak. Det sätts högre och högre mål och kraven ökar ständigt. Arbetslivet blir helt enkelt tuffare och tuffare.
För att klara den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden idag så måste du också ha en strategi. Precis som en elitidrottare. Att orka vara alert en hel dag, ta rätt beslut och ha en minimal sjukfrånvaro kommer kräva att du prioriterar din hälsa.

Med dagens moderna mätmetoder har man allt att vinna på att göra en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar. Vi är alla biokemiskt olika och för att verkligen optimera sin prestation så ska man utgå ifrån sig själv.

En av grundorsakerna till dagens moderna sjukdomar såsom cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar är ett högt blodsocker. Innan föreläsningen börjar vi därför med att mäta blodsockret. Därefter äter vi frukost och Ewa berättar om dagens forskning och vilka hälsomarkörer som världens forskare är överens om att vi ska hålla koll på. De som vill kan även mäta sitt blodsocker igen efter frukosten.

Populärt upplägg:
7.30 – 8.00 Blodsockermätning fastande och sedan frukost
8.00-8.45 Inspirerande och vetenskaplig föreläsning 
8.45 – 9.00 Ny mätning efter frukost för de som vill och hinner

Föreläsare: Ewa Meurk
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
Accuniq används av bland annat Riksidrottsförbundet, SOK, inom forskning och studier på universitet samt runt om i världen på gym, inom företagshälsovård samt inom sjukvården. Accuniq 380 är utrustad med den teknik som uppnår noggrannheten av över 0,95 i korrelation med DEXA, den gyllene standarden för kroppssammansättningsanalyser.
Föreläsning på plats

Vem är tjock och vem är smal?

Många sätter likhetstecken mellan smal och frisk. Ingenting kan vara mer fel. Lika tjock du kan vara utanpå i form av underhudsfett, lika tjock kan du faktiskt vara inombords i form av fett runt de inre organen. 

Med hjälp av Accuniq 380 kan du få reda på vad din kropp består av här och nu och hur den utvecklas i takt med dina livsstilsförändringar.

Alla deltagare får möjlighet att antingen på plats eller på kliniken på Kungsholmen i Stockholm göra en kroppsmätning.

Mätningen tar cirka 5 min och du får då reda på din muskel- och fettmassa samt hur den är fördelad, fettprocent, total vätskemängd samt vätskemängd innanför och utanför cellerna, mängden bukfett och dess area, information om din cellhälsa samt en rad andra indikatorer kring din hälsa och prestationsförmåga. 

Under en gemensam föreläsning går Ewa sedan igenom resultaten och visar hur man ska förstå, tolka och förbättra sin kroppssammansättning. 

Föreläsare: Ewa Meurk
Föreläsning på plats eller digitalt

Reclaim your health

Vad skapar äkta framgång? I en tid då vi kan äta, konsumera media, träna, spela och jobba dygnet runt så behöver vi ha en strategi för att klara dagens moderna utmaningar. En strategi som bygger på att stärka vår fysiska och psykiska hälsa.
Under denna spännande föreläsning kommer hälsa belysas ur ett helt annat perspektiv än den vanliga. Du kommer få lära dig vad som egentligen bygger en frisk och stark kropp och hur hälsa faktiskt går att mäta. 

Det är genom nya insikter och kunskaper som du får kraft att genomföra livsstilsförändringar. Föreläsningen hjälper deltagarna hur man bygger upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar. Vi tittar på kostens roll men även på andra viktiga faktorer som motion, sömn, stress och andning.

Föreläsare: Ewa Meurk
Write your awesome label here.

Omdömen från våra kunder

Enkelt förklarat och med humor och glimten i ögat
Kaise Marie Delden, Verksamhetschef FunMed
Ewa ger hopp och inspiration. Jag blev verkligen peppad!
Marianne Kotti, Delivery Executive Tieto 
Föreläsningen har bidragit till en ökad livsglädje hos alla
Mikael Ekberg, VD Slussen Building Services