Alla ska förstå sin egen hälsa

Blodsockerutmaningen + Dynamic Codes BODY-kit

En onlinekurs som kommer förändra din syn på kost och hälsa för all framtid! Just nu får du Dynamic Codes självprovtagningskit BODY på köpet. 

Detta ingår i kursen:
 • Föreläsningar
 • Handlingsplan och verktyg för att återställa hormonella obalanser
 • Quiz efter varje delkurs med fokus på lärande
 • Självprovtagningskit BODY på köpet (värde 1095 kr). 

Empty space, drag to resize
Trött på dieter, kaloriräkning och bantningshets? Lär dig hur du kan återställa dina hormonella obalanser och bli starkare, friskare och hälsosammare!

Blodsockerutmaningen ger dig kunskap, insikt, handlingsplaner och verktyg för att återställa dina hormonella obalanser för hunger, mättnad, fettinlagring och fettförbränning. Målet är att du efter kursen ska ha ett lågt, stabilt blodsocker, minskad inre förfettning och lägre fasteinsulin. Du ska efter kursen veta vilka hälsomarkörer du behöver mäta regelbundet, varför du behöver göra det och vad du behöver göra fortsättningsvis för att behålla din metabola hälsa och på så sätt undvika att bli en siffra i statistiken för någon av våra moderna livsstilssjukdomar.
Write your awesome label here.

Självprovtagningskit BODY

Dynamic Codes självprovtagningskit BODY undersöker 16 genetiska markörer och utefter ditt resultat får du rekommendationer för träning & livsstil samt rådgivning för träning, kost och mental hälsa.

Write your awesome label here.

Förberedelser Blodsockerutmaningen

Blodsockerutmaningen är inte en bantningskurs där målet är att du ska gå ner x antal kilon.
Målet med kursen är att ta reda på vart du befinner dig på den metabola skalan och få de verktyg som behövs för att bibehålla och/eller förbättra din metabola hälsa. Om du vill få ut maximalt värde av kursen rekommenderar vi att du har en blodsockermätare tillhands och gör en hälsokontroll via blodprov som inkluderar följande markörer:
 • P-glukos
 • HBA1c 
 • C-peptid
 • Triglycerider
 • Totalkolesterol (HDL & LDL)Det är inget krav på att du måste ha tillgång till dessa markörer för att genomföra blodsockerutmaningen och tillgodogöra dig de kunskaper och verktyg som kursen tillhandahåller, det är en rekommendation baserat på tidigare deltagares erfarenheter och vittnesmål. När du har tillgång till dessa hälsomarkörer kommer du få ännu djupare förståelse för din hälsa och insikter kring vad det faktiskt är som påverkar din metabola hälsa.

Hälsokontroll via blodprov

Vi rekommenderar att du gör ditt blodprov via Medisera där vi dessutom kan erbjuda 10% rabatt med rabattkoden ELIT10

Färdigt paket - Blodsockerutmaningen

Vi rekommenderar alla våra kunder som ska genomföra Blodsockerutmaningen att ha tillgång till sina hälsomarkörer och en blodsockermätare. Detta möjliggör djupare förståelse för kursmaterialet och att förstå sin egen hälsa. 

Vi har därför satt ihop ett färdigt paket som innehåller:
 • Blodsockermätare (inklusive 50st blodsockerstickor)
 • Boken - Bli din egen hälsoingenjör 
 • MCT-olja (100ml)

Blodsockermätare

Vi rekommenderar att du antingen köper en enkel blodsockermätare från Upgrit eller en kontinuerlig glukosmätare (CGM) från Freestyle Libre

Bli din egen hälsoingenjör - verktyg för metabol hälsa

Vill du komplettera Blodsockerutmaningen med Ewas bok kan du köpa den separat genom Upgrit

Varför ska du gå Blodsockerutmaningen?

Hälsa går att mäta!

Övervikt handlar inte om karaktär eller viljestyrka. Övervikt är en hormonell obalans där blodsocker, insulin och fettlever spelar en avgörande roll. Det du behöver för att lyckas med en varaktig livsstilsförändring är alltså inte ännu en diet utan kunskap och verktyg för att mäta och analysera de hälsomarkörer som indikerar bukfetma och förhöjda insulin- och blodsockernivåer. Genom att återställa dessa obalanser åtgärdar du grundproblemet till din övervikt och ohälsa. Inte symptomen.

Lär dig tolka dina egna metabola markörer

Den här kursen är unik i sitt slag. Medan andra kurser lär ut en diet som ska passa alla får du här lära dig hur du ska mäta och tolka de markörer som indikerar fetma, typ 2 diabetes och metabolt syndrom. 

Kursledare

Ewa Meurk

Ewa Meurk är föreläsare, författare och inspiratör. Genom att kombinera sin tekniska bakgrund som civilingenjör från KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) med en gedigen utbildning inom näringslära, funktionsmedicin och beroendeproblematik hjälper hon sina kunder att bygga upp individuella hälsoplaner som bygger på fakta och inte på gissningar
Patrick Jones - Course author

Så här säger tidigare kursdeltagare 

Jag fick stor kunskap från Ewa genom att förstå och få en uträkningsmodell på hur känsliga cellerna kan vara även fast de vanliga blodproverna visar ok. Otroligt värdefull kurs!
Regina ryderberg
Jag hör och glömmer, jag ser och kommer ihåg. Nu har jag gjort och förstår! Äntligen har jag fått en praktisk förstålse för vad socker ställer till med, vad det får för följdverkningar och hur det går att påverka. Det ger hopp för framtiden.
Carolina Palmstierna
Trodde väl att jag redan visste en hel del om ämnet, men insåg redan efter första föreläsningen att detta var något helt annat, och saker jag inte hade en aning om! Att få lära sig om sin egen unika biokemi genom att kunna förstå och tolka sina egna provsvar- det var något helt nytt och något som verkligen fick en att inse att det jag äter påverkar kroppen i allra högsta grad! 
Mycket bra kurs som jag inte ångrar en sekund att jag lade pengar och tid på. 
Åsa Edling

Kursens innehåll