Skaldjurstallrik med yuzuaioli
Dec 30
Lyxig nyårsmiddag - skaldjurstallrik med yuzuaioli
Om du inte har lust att stå att laga mat hela nyårsafton så
är en skaldjurstallrik både enkelt, lyxigt och väldigt, väldigt gott.
Prova att
göra en yuzuaioli till skaldjuren. Det bjöd Martin mig på i höstas och det blev
otroligt gott.
Yuzu är en japansk citrusfrukt som används i matlagning och
som smaksättning i drycker. Går att köpa i välsorterade icabutiker. Jag köpte
min här.
Eftersom Martin inte äter ägg brukar han göra aioli på
kikärtsspad istället för ägg. Naturligtvis går det bra att göra en aioli på
vanligt sätt för er som äter ägg.
Yuzuaioli
8 person
2-3 msk kikärsspad (eller en äggula)
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk yuzujuice
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 krm vitpeppar
1 krm cayennepeppar
2,5 dl smakneutral olja av god kvalité (rapsolja, avocadoolja eller mctolja)
Gör så här:
Blanda kikärtsspadet med dijonsenap, vitvinsvinäger och yuzujuice i en hög bunke.
Tillsätt oljan i en tunn stråle medans du vispar med en mixer eller elvisp tills du fått en tjock, krämig majonäs.
Smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och eventuellt lite mer yuzujuice.
Ät och njut!
Snabblänkar
Kontakt
-
Ulls väg 29 c
75651, uppsala
Copyright © 2024