Vörtbröd med kollagen

Ewa Meurk
På julen vill jag äta varma skinkmackor med senap på vörtbröd. Det är bland det godaste jag vet. Testa att baka detta goda vörtbröd som inte innehåller varken gluten eller mjölkprodukter. Jag brukar även doppa detta bröd i gryten på julafton. 

Vörtbröd med kollagen
1 burk kikärtor (häll av spadet om du äter ägg). Om du inte äter ägg så använd spadet istället och strunta i äggen). 
4 ägg
2 dl kollagen (jag använder Upgrits)
1.5 dl pofiber
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 msk vörtkrydda
2 msk mctolja

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med mctoljan. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 45 min. Låt svalna. Jättegott att rosta eller göra varma skinksmörgåsar på!

Ät och njut!