Påsktårta - Vit chokladkladdkaka
250 g vit choklad (köp sötad med stevia om du vill ha sockerfri eller gör egen)
200 g smör
3 ägg
1 dl björksocker eller sötströ
2 dl mandelmjöl
Glasyr
150 g vit choklad
½ dl vispgrädde
Dekoration
Varma hallon
Gör så här:
Tårta
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör i choklad och mjöl.
Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter
Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 minuter.
Låt kallna och ställ in i kylen.
Glasyr
Hacka chokladen.
Koka upp grädden.
Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Servera med varma hallon.