Vem älskar inte våfflor?

Ewa Meurk

Vem älskar inte våfflor?

Jag älskar våfflor. Gärna med grädde och varma hjortron. Jag trodde att alla älskade våfflor lika mycket som jag men när jag velat göra våfflor till mina (nu vuxna) barn så har det inte varit speciellt populärt. Inte heller min sambo verkar tycka att det är lika viktigt som jag att äta våfflor den 25 mars. Men för mig är det viktigt så här kommer mitt bästa recept på våfflor som är glutenfria och sockerfria. Ät dem med vispad grädde med varma hjortron eller strunta i vaniljpulret och ät dem med löjrom, hackad rödlök och en klick smetana. 

Det är samma pannkaksrecept som jag har i min bok men smeten går lika bra att använda till våfflor. 

Våfflor:
4-6 port

6 ägg
400 g creme cheese (eller philadelhiaost)
1 dl grädde eller kokosmjölk
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (strunta i det om du vill ha mer matiga våfflor)

Gör så här:
Blanda ägg, creame cheese och grädde med en elvisp. 
Tillsätt alla torra ingredienser och vispa till en slät smet. Låt stå i 15 min. Lägg en klick smör i ett våffeljärn och grädda. Servera med färska bär och en klick grädde eller med en klick löjrom, smetana och hackad rödlök. 

Ha en våffeldag. Kram Ewa