Rulltrappan till trappmaskinen?

På mitt gym har vi en rulltrappa upp till löpbanden och trappmaskinerna. För några år sedan var rulltrappan trasig och folk (inklusive mig själv) var lite upprörda. Var det verkligen meningen att vi skulle behöva GÅ upp till trappmaskinen?

😫 

Den här inställningen är talande för hur vi ser på motion och rörelse. Motion är något man utför på speciella sätt och på speciella tider. Inte en integrerad del av vår vardag. Vi tar bilen till gymmet och blir barnsligt förtjusta (jag blir det) om vi hittar en parkeringsplats nära ingången. Därefter tar vi rulltrappan upp till trappmaskinen, tränar stenhårt i 45 min och sedan tar vi bilen hem. Någon som känner igen sig?

 

Det var faktiskt först när jag började använda bra skor till vardags som jag lyckades förändra mitt beteende. Helt plötsligt kunde jag GÅ mellan mötena utan att få ont i fötterna. Jag kunde ta trapporna istället för hissen och jag behövde inte hitta den närmaste parkeringsplatsen.

 

När jag analyserar mitt rörelsemönster upptäcker jag att dessa små justeringar gör skillnad. Det är skillnaden mellan att gå 3000 steg eller 10 000 steg på en dag.

 

Hur gör ni för att röra er med i vardagen?

 

Ha en underbar vecka och glöm inte #alltidmätt2020