Torskkinder med smörig vinägrett och primörer

Ewa Meurk
Vårens primörer får mina smaklökar att slå kullerbyttor. Testa denna eleganta och smakrika rätt som passar lika bra som förrätt som huvudrätt. 

Som varmrätt men får utmärkt som förrätt. Isf minska torsken till ca 75 g / p

Ingredienser till 2 personer: 
175 g torskkind / person (allt torskrygg). Som förrätt cirka 75 g per portion. 
1 st Bananschalottenlök 
1 fint strimlad eller hackad morot 
100 g Rucola 
100 g Strimlad zucchini 
2 vitlöksklyftor 
Torkade alger typ wakame eller sockertång 
50 gr smör
1 msk citron
2 -  3 msk vitvinsvinäger 
Salt Cayennepeppar

Gör så här:
Lägg rucola som en bädd i botten på tallrikarna Lägg den strimlade zucchinin på salladen Strö de torkade algerna över zucchini och sallad.

Hacka vitlöken - lägg åt sidan. Hacka bananscharlottenlöken och moroten fint. 

Blanda vinäger med citronsaften i en liten kastrull späd med lika delar vatten. Lägg i alla grönsakerna.

Bryn smöret i en annan kastrull och lägg mot slutet i vitlöken, fräs tillsammans utan att smöret bränns.

Häll smör och vitlöken i vinägretten med grönsakerna. Koka upp vinägretten, ställ undan på låg värme och håll varm under tiden du steker torskkinderna eller torskryggen. 

Salta torsken och krydda med lite cayennepeppar och svartpeppar. Stek torsken i smör ca 2 min på var sida. 

Lägg upp torsken på salladen. Skeda över den varma vinägretten med grönsakshacket över torsk och sallad. 

Ät och njut!