Somrig sallad med jordgubbar och basilika
En hĂ€rlig somrig sallad med jordgubbar och basilika gör jag ofta som lunch eller som tillbehör till en bit grillad kyckling eller fisk. Det Ă€r vĂ€ldigt gott att smula över lit fetaost eller getost. Det blir en fin smakbrytning mot jordgubbarna och basilikan.Â
 2 port
Ingredienser
100 g ruccola
1/2 rödlök
1/2 liter jordgubbar (cirka 200 g)
4 msk olivolja
2 msk ÀpplecidervinÀger
10 körsbÀrstomter
10 svarta oliver
1/2 dl rostad hasselnötter
150 g rödkĂ„lÂ
80 g okokta belugalinser (kan uteslutas)
Â
Gör sÄ hÀr:
 2 port
Ingredienser
100 g ruccola
1/2 rödlök
1/2 liter jordgubbar (cirka 200 g)
4 msk olivolja
2 msk ÀpplecidervinÀger
10 körsbÀrstomter
10 svarta oliver
1/2 dl rostad hasselnötter
150 g rödkĂ„lÂ
80 g okokta belugalinser (kan uteslutas)
Â
Gör sÄ hÀr:
Koka linserna i lĂ€ttsaltat vatten till dess att de har mjuknat men de ska ha kvar lite tuggmotstĂ„nd. HĂ€ll av och skölj i kallt vatten. â
Â
Strimla rödkĂ„len sĂ„ fint du kan. Krama och salta rödkĂ„len kraftigt under nĂ„gra minuter tills den har mjuknat, kram ur och hĂ€ll av vĂ€tskan, tillsĂ€tt hĂ€lften av vinĂ€gern och oljan.â
Â
Skiva upp jordgubbar, tomater och oliver och blanda med ruccolan vĂ€nd ned linserna med resterande vinĂ€ger, olja och salt. â
Â
LÀgg i botten pÄ en tallrik, addera rödkÄlen och toppa med jordgubbar och hasselnötter.
Â
Smula över lite fetaost eller getost. Ăt och njut av sommaren!Â