Sötpotatispizza med grillade grönsaker

Det här är ett smakprov från ett av recepten som ingår i Elitistas ReSet Protokoll. Pizzan innehåller ingen ost eller ägg utan är enbart gjort på grönsaker. Om du saknar osten kan du toppa med lite näringsjäst som ger en nötaktig smak som påminner om ost. 
Perfekt rätt de dagar du vill simulera fasta och undvika att kicka igång proteinsyntesen. 

Ingredienser:
(1 port)

120 g rå sötpotatis
3 g fiberhusk (1 tsk)
6 g Pofiber
12 g olivolja (1 msk )
3 g vitlök (1 klyfta)
10 g tomatpuré
70 g aubergine
70 g squash
15 g rödlök
3 g näringsbjäst
15 g ruccola
Färsk basilika. 

Gör så här:
Sätt ugnen på 240 grader. Skölj auberginen och skär i tunna skivor. Lägg på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen cirka 20 min. 

Skala och skär sötpotatisen i små bitar. Lägg dem i en skål med lock och micra i 5 min eller tills bitarna är mjuka.

Mosa sötpotatisen med en gaffel eller kör i mixern tillsammans med fiberhusken, pofibern, vitlöken, salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten om degen känns för tjock. 

Sänk ugnen till 225 grader. Hyvla squashen med en osthyvel. Pensla ett bakplåtspapper med lite av olivoljan. Forma degen till en pizza med cirka 16-17 cm i diameter. Grädda i ugnen cirka 10 min. 

Ta ut pizzan och bre på tomatpuré. Lägg på de grillade aubergineskivorna, squashen och rödlöken. Grilla i ugnen cirka 15 min eller tills squashen fått färg. Ta ut och strö över näringsbjästen och ruccolan. Ringla över resten av olivoljan. Salta och peppra och klipp över färsk basilika.