En utsökt och elegant efterrätt som alla uppskattar. Den tar också max 15 min att tillaga.
Jag gör den på sockerfri choklad och ekologisk grädde men det går lika bra att använda annan mörk choklad och kokosgrädde eller havregrädde.
4-6 personer
Ingredienser:
100 g choklad. (Jag använder denna sockerfria choklad från Sure Taste)
2 ägg
3 dl vispgrädde (eller annan vispbar grädde som kokosgrädde eller havregrädde)
1,5 msk grand marnier, mörk rom samt några droppar apelsinsaft)
1 msk sötströ (valfritt)
Gör så här:
Vispa grädden för sig i en bunke. Vispa äggen med 1 msk sötströ (använd sötströn beroende på vilken choklad du använt) tills äggen blir fluffiga. Med Sure Taste behövs ingen extra sötning.
Smält chokladen under vattenbad och rör ned den i äggblandningen under vispning.
Rör ned den vispade grädden i chokladsmeten (försiktigt) och smaksätt med rom (eller bara lite apelsinsaft om du inte tycker om smaken av alkohol).
Vispa lite till så allt blandar sig och häll upp i fina portionsformar. Låt stå kallt i några timmar så allting sätter sig.
Garnera med lite riven choklad och valfria bär. Ibland spritsar jag på lite vispad grädde på toppen.
Håller sig bra i kylskåpet några dagar.
Ät och njut!
Jag gör den på sockerfri choklad och ekologisk grädde men det går lika bra att använda annan mörk choklad och kokosgrädde eller havregrädde.
4-6 personer
Ingredienser:
100 g choklad. (Jag använder denna sockerfria choklad från Sure Taste)
2 ägg
3 dl vispgrädde (eller annan vispbar grädde som kokosgrädde eller havregrädde)
1,5 msk grand marnier, mörk rom samt några droppar apelsinsaft)
1 msk sötströ (valfritt)
Gör så här:
Vispa grädden för sig i en bunke. Vispa äggen med 1 msk sötströ (använd sötströn beroende på vilken choklad du använt) tills äggen blir fluffiga. Med Sure Taste behövs ingen extra sötning.
Smält chokladen under vattenbad och rör ned den i äggblandningen under vispning.
Rör ned den vispade grädden i chokladsmeten (försiktigt) och smaksätt med rom (eller bara lite apelsinsaft om du inte tycker om smaken av alkohol).
Vispa lite till så allt blandar sig och häll upp i fina portionsformar. Låt stå kallt i några timmar så allting sätter sig.
Garnera med lite riven choklad och valfria bär. Ibland spritsar jag på lite vispad grädde på toppen.
Håller sig bra i kylskåpet några dagar.
Ät och njut!