Halstrad röding med tomatsallad

Ewa Meurk
Man blir intelligent av fisk sa alltid min mamma (ni har säkert också hört det av era föräldrar). Jag trodde henne aldrig då men så här 40 år senare så tror jag att hon hade rätt (även om hon inte förstod varför ☺️). 

Fet fisk innehåller mycket omega 3 och det behöver vi för vår kognitiva förmåga. 

Tyvärr äter jag inte så mycket färsk fisk som jag skulle vilja (dels för att det är dyrt men även för att det är lite jobbigare att få tag i). 

Men förra veckan köpte jag röding som Martin grillade lätt med lite salt och peppar. 

Till rödingen gjorde han en enkel tomatsallad med rostade pinjenötter. Om ni äter fetaost så smula över lite fetaost också. Några droppar god olivolja och en skvätt balsamvinäger över och vips hade ha trollat fram en supergod middag. 

Ibland är det enka det godaste och man behöver inte krångla till saker så mycket. 

2 personer

Ingredienser:
2 färska rödingfileér (går såklart lika bra med lax också)
1 msk smör eller ghee att steka i
Salt och peppar

Tomatsallad
1/2 påse blandad sallad
1 paket körsbärstomater i olika färger
1/2 rödlök
3 msk pinjenötter
1/2 paket fetaost (valfritt)
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Gör så här: 
Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Var försiktig så de inte bränns. 

Fördela salladen på två tallrikar. Strö över tomat och skivad lök. Strö över körsbärstomaterna och fetaosten. 

Stek rödingen i relativt hög temperatur i smör eller ghee och lägg undan så fort de fått färg och låt vila i två minuter. Salta och peppra lätt. Lägg fileérna över salladen och ringa över olivolja och balsamvinäger. 

Servera direkt

Ät och njut!