Indisk blomkål med vitlöksdressing

Apr 5 / Ewa Meurk
Här kommer ett litet smakprov på en av rätterna i Elitistas femdagarsfasta. Den här rätten har mycket smak, lite hetta och får dina smaklökar att slå kullerbyttor. 
Alla rätter är exakt näringsberäknade för att försätta din kropp i ett fasteliknande läge och är helt veganska (fria från gluten, ägg, mjölkprodukter och animaliskt protein). 

1 person

Ingredienser:
150 g Blomkål
30 g Kokosgurt
5 g Vitlök
20 g Ruccola
10 g Röd lök
35 g Quinoa okokt (valfri färg) eller rött ris
4 g Kokosolja
50 g Mango
5 g Russin
Curry eller annan valfri indisk blandning Chiliflingor, citronjuice, spiskummin

Gör så här:
Koka upp 35 g quinoa eller det röda riset i lättsaltat vatten, blanda i hälften av vitlöken (2,5g) och låt det koka tillsammans med riset eller quinoan.

Ta ut 150 g buketter av blomkålen, lägg dem i en skål och strö över salt och valfri sort av gul curry blandning. Rätten ska vara kryddig. Vänd runt så att kryddorna fastnar på blomkålen.

Lägg i en nonstick panna eller på bakplåtspapper. Rosta i ugn på 220 grader under ca 10 – 12 min. 

Under tiden river du resterande del 2,5 g av vitlöken och blanda ned den i 30 g kokosgurt. Krydda med salt, citronjuice, chiliflingor och spiskummin. 

Skiva upp 10 g rödlök fint och blanda med 20 g ruccola och placera i botten på tallriken. Ringla över 4 g kokosolja tillsammans med lite lime eller citron och salta.

Strö över quionan eller riset och placera sedan den varma blomkålen ovanpå riset. Toppa med 5 g russin. Skiva upp 50 g mango och lägg upp på tallriken.

Toppa med kokosgurtdressingen.

Ät och njut!