Pannkakor
Långa, lata helgfrukostar är underbara. Jag älskar att äta en lite senare frukost på lördagar och söndagar och sedan strunta i lunchen. Dessa pannkakor är otroligt goda. Jag äter dem med knaperstekt bacon, färska bär och kokosgrädde (eller vispad grädde). De är så mättande så du står dig hela dagen.
4–6 portioner
6 ägg
400 g cream cheese
1 dl gammaldags mjölk
(eller kokosmjölk)
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
smör att steka i
Gör så här:
• Blanda ägg, cream cheese och mjölk väl med en elvisp.
• Tillsätt alla torra ingredienser och vispa igen till en slät smet. Låt stå
i 5 minuter.
• Grädda i smör i en stekpanna på medelvärme.
• Njut pannkakorna varma eller kalla tillsammans med knaperstekt bacon,
färska bär och en klick grädde
Kram Ewa