Pannkakor

Ewa Meurk

Pannkakor

Långa, lata helgfrukostar är underbara. Jag älskar att äta en lite senare frukost på lördagar och söndagar och sedan strunta i lunchen. Dessa pannkakor är otroligt goda. Jag äter dem med knaperstekt bacon, färska bär och kokosgrädde (eller vispad grädde). De är så mättande så du står dig hela dagen. 

4–6 portioner

6 ägg

400 g cream cheese

1 dl gammaldags mjölk

(eller kokosmjölk)

3 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

½ tsk vaniljpulver

1 tsk kardemumma

2 tsk bakpulver

smör att steka i

 

Gör så här:

• Blanda ägg, cream cheese och mjölk väl med en elvisp.

• Tillsätt alla torra ingredienser och vispa igen till en slät smet. Låt stå

i 5 minuter.

• Grädda i smör i en stekpanna på medelvärme.

• Njut pannkakorna varma eller kalla tillsammans med knaperstekt bacon,

färska bär och en klick grädde

Kram Ewa