Laxbakelse på rökt lax och räkor
Det är samma grundrecept som smörgåstårtan men istället för att göra en tårta skär jag ut små fina rundlar av brödet och bygger en bakelse. Det brukar räcka till 4 små bakelser.
Ingredienser:
Brödet
1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosmjöl
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt efter smak
3 vispade ägg
60 g cream cheese
1 dl cream fraîche
Fyllning 1
100 g varmrökt lax
0,5 dl majonäs
Fyllning 2
2 ägg
0,5 dl majonnäs
1 dl skalade räkor
3 msk hackad rödlök
Lite svartpeppar
Dekoration
3/4 dl majonnäs och en 1/2 dl creme fraiche som du blandar med lite stenbitsrom
Dill
Stenbitsrom eller forellrom
Citron
Gör så här
Brödet
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Ta sedan dem vispade äggen och vispa ihop med cream cheese och cream fraiche. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i måtten ca 25*35cm och grädda i 10minuter. När den svalnat skär du ut 12 små rundlar med ett mått eller ett upp och nedvänt glas.
Rör ihop alla ingredienser till ett äggmos och bre över rundlarna. Lägg på de sista rundlarna.
Blanda dekorationen och bred försiktigt över toppen på rundlarna. Garnera med citron, dill och stenbitsom. Njut!
Ha en underbar midsommar!