Min bok är en hyllning till livet själv

När jag var liten så drömde jag om att skriva århundradets roman (tänk Borta med vinden och Krig och fred). Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle skriva en bok om det metabola syndromet och inre förfettning (gudarna ska veta att det inte är så lätt att skriva en kioskvältare om fettlever precis). Varför har jag då spenderat så mycket tid och kraft på detta ämne?

Våra kroppar behöver energi, varje sekund, livet ut. På läkarspråk kallas det för kroppens metabolism (ämnesomsättning). Det är alltså av yttersta vikt att hålla vår ämnesomsättning på topp. När vi förstör den förmågan så riskerar vi att bli sjuka i någon av våra moderna livsstilssjukdomar.


Det finns fem hälsomarkörer som hela världens läkare och forskare är överens om att det är dessa som du ska mäta och hålla koll på för att säkerställa att din metabolism fungerar (oavsett vilken diet du följer). Boken handlar om dessa fem markörer, varför de är så farliga och hur du enkelt kan mäta dem. 

När poletten trillade ned för mig och jag förstod hur jag skulle kunna jobba hårt och satsa på min karriär och bli högpresterande i ordets rätta bemärkelse (utan att bli sjuk) så måste jag säkerställa att min metabolism fungerade. 

Hur tänker ni kring hälsa och karriär?