Melonsallad med mynta och chilirostade frön

Ewa Meurk
Jag får ofta frågan vad jag äter istället för pasta, ris och potatis och mitt svar är alltid. Jag äter olika former av grönsaker. 

 För många år sedan trodde jag att grönsaker var sallad, tomat och gurka men nu tänker jag mer att grönsakerna är huvudingrediensen och resten är tillbehör. 

Denna melonsallad är så god och passar till både fisk och kyckling. Perfekta tillbehöret på sommarens grillbuffé. 

Ingredienser 4 personer:
1/2 vattenmelon (beroende på storlek så ibland en hel)
1/2 purjolök
Pinjenötter
Solrosfrön
Melonkärnor
Ett knippe färsk mynta
Färsk chili
Salt 
Peppar
Olivolja

Gör så här
Skär vattenmelonen i lagom stora bitar (ta bort kärnorna) och lägg i en skål. 

Rosta nötter och frön i en stekpanna med lite olivolja. Strö över lite färsk chili (eller torkad) och salta och peppra. Låt svalna. 

Håll fröblandningen över melonbitarna. Strö över rejält med färsk mynta. Ringla över lite olivilja. Salta och peppra. 

Ät och njut!