Mandelkaka med mctolja

Ewa Meurk
Här kommer ett recept på en fantastisk god mandelkaka med mct-olja som är både sockerfri och glutenfri. ​

Passar perfekt på påskbordet eller att ta med om du är bortbjuden på påskfika.

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl- + 2 msk
1 dl kokosmjöl (eller 1/2 dl kokosmjöl och 1/2 dl teffmjöl)
1 tsk bakpulver
1citron
2ägg
1.5  dl Icas sötströ eller Nick´s Use like sugar
1 dl mctolja (jag använder Upgrits)
50 g mandel- flagad

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175°. Blanda 3 dl mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ströa med 2 msk mandelmjöl. 

Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och mctolja. Rör samman.

Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i max 25 min. Låt svalna och servera gärna med en klick lättvispad grädde. 

Ät och njut!