Här kommer ett recept på en fantastisk god mandelkaka med mct-olja som är både sockerfri och glutenfri.
Ingredienser:
3 dl mandelmjöl- + 2 msk
1 dl kokosmjöl (eller 1/2 dl kokosmjöl och 1/2 dl teffmjöl)
1 tsk bakpulver
1citron
2ägg
1.5 dl Icas sötströ eller Nick´s Use like sugar
1 dl mctolja (jag använder Upgrits)
50 g mandel- flagad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Blanda 3 dl mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ströa med 2 msk mandelmjöl.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och mctolja. Rör samman.
Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i max 25 min. Låt svalna och servera gärna med en klick lättvispad grädde.
Ät och njut!
Passar perfekt på påskbordet eller att ta med om du är bortbjuden på påskfika.
Ingredienser:
3 dl mandelmjöl- + 2 msk
1 dl kokosmjöl (eller 1/2 dl kokosmjöl och 1/2 dl teffmjöl)
1 tsk bakpulver
1citron
2ägg
1.5 dl Icas sötströ eller Nick´s Use like sugar
1 dl mctolja (jag använder Upgrits)
50 g mandel- flagad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Blanda 3 dl mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ströa med 2 msk mandelmjöl.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och mctolja. Rör samman.
Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i max 25 min. Låt svalna och servera gärna med en klick lättvispad grädde.
Ät och njut!