Långbakade morötter med pumpadressing

Här kommer ett smakprov från Elitistas ReSet Protokoll. Alla rätter i fastan är fria från gluten, ägg och mjölkprodukter men det betyder inte att de är tråkiga. 

Den här rätten är fantastiskt god och jag serverar den ibland som förrätt, ibland som varmrätt och ibland som tillbehör till en bit rimmad torsk. 

Receptet är för en person men det går jättebra att dubblera de dagar man inte fastar eller vill servera den som en förrätt eller tillbehör.  

Ät och njut!

Ingredienser
1 port
155  g morötter
25 g svartkål
120 g palsternacka
8 g olivolja
6 g pumpakärnor
10 g citronjuice
5 g vitlök
Salt, peppar
Äppelcidervinäger, spiskummin, cayennepeppar efter smak

GÖR SÅ HÄR 

Tvätta rent 155 g morötter och 120 g palsternacka men skala dem helst inte. 
Skär upp genom att halvera på längden eller i kvartsstavar beroende på grovleken på rotfrukterna. 
Placera i stek- eller långpanna med hälften (4 g) av oljan och hälften (5 g) av citronjuicen. Rosta i ugn på 175 grader i ca 25 – 30 min min eller till dess att de börjar bli lite karamelliserade.  
Rosta 6 g pumpakärnor på medelhög värme tills dessa att de blir torra och börjar skifta färg.  
Placera pumpakärnorna i ett stavmixerkärl, tillsätt 2 msk vatten, 5 g vitlök och resterade 4 g olja. Krydda med resten av citronjuicen, spiskummin, cayennepeppar och salt. Mixa till dess att du får ut en jämn dressing eller pesto.
Riv loss 25 g svartkålblad från stammen, krama bladen tillsammans med salt och vinäger och lite svartpeppar tills dessa att de börjar vätska sig lite.  
Lägg upp rotfrukterna tillsammans med svartkålen och toppa de bakade rotfrukterna med pumpadressingen.