

Tvätta rent 155 g morötter och 120 g palsternacka men skala dem helst inte.
Skär upp genom att halvera på längden eller i kvartsstavar beroende på grovleken på rotfrukterna.
Placera i stek- eller långpanna med hälften (4 g) av oljan och hälften (5 g) av citronjuicen. Rosta i ugn på 175 grader i ca 25 – 30 min min eller till dess att de börjar bli lite karamelliserade.
Rosta 6 g pumpakärnor på medelhög värme tills dessa att de blir torra och börjar skifta färg.
Placera pumpakärnorna i ett stavmixerkärl, tillsätt 2 msk vatten, 5 g vitlök och resterade 4 g olja. Krydda med resten av citronjuicen, spiskummin, cayennepeppar och salt. Mixa till dess att du får ut en jämn dressing eller pesto.
Riv loss 25 g svartkålblad från stammen, krama bladen tillsammans med salt och vinäger och lite svartpeppar tills dessa att de börjar vätska sig lite.
Lägg upp rotfrukterna tillsammans med svartkålen och toppa de bakade rotfrukterna med pumpadressingen.
Wouldn't it be a good idea to create a course?