Kikärtspannkaka med avocado och grillad biff

Ewa Meurk

Kikärtspannkaka med avocado och grillad biff

I Frankrike är det vanligt att äta kikärtspannkaka med olika fyllningar. Det kallas för socca och är vansinnigt gott. Som tur är behöver man inte åka till Frankrike för att äta socca utan det är väldigt lätt att göra själv.

Jag gör det ofta och äter det till både frukost och lunch i lite olika variationer. 

Här kommer ett recept som passar bra till lunch. Om du vill ha det till frukost så släng på lite frukt och hackade nötter istället. 

4 port

Soccasmet
Ingredienser:
5 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk salt

Pålägg på soccan:
2 avocado
1 påse ruccolasallad 
1 rödlök
300 g grillad biff
1 tjock skiva getost (Chevré)
Blanda ihop alla ingredienser till soccasmeten och låt stå minst 15 min. Helt en timme. 

Häll olivolja i en stekpanna och grädda lite tjockare pannkakor. Låt dem gå igenom ordentligt. 
Lägg upp pannkakorna på ett fat. Lägg på lite ruccola, skivad rödlök och avocado i skivor. Toppa med tunna skivor av grillad biff. Ringla över olivolja och havsalt. Lite smulad getost är gott att toppa med.