Indisk gryta

Ewa Meurk

Kaneldoftande indisk gryta med blomkålsris

Den här grytan gör jag ofta stora satser av. Jag varierar med nötfärs, lammfärs och fläskfärs och smaksätter med aromatiska kryddor såsom kanel, ingefära, kardemumma och spiskummin. Ibland tillsätter jag kokosgrädde och ibland serverar jag den som den är i stora salladsblad och toppar med några matskedar gräddfil och lite hackad lök.

 

4 port

 

700 g nötfärs, lammfärs eller fläskfärs

4 rivna vitlöksklyftor

1 hackad gul lök

1 tsk chili

½ tsk chiliflingor

1 msk spiskummin

1 msk kanel

½ msk kardemumma

1 msk paprikapulver

Salt och peppar

1 paket kokosgrädde

1 kruka färsk koriander

Kokosolja till stekning

 

Gör så här:

Fräs upp lök och vitlök i kokosoljan tillsammans med de torra kryddorna, tillsätt färsen i och stek till dess att den får lite yta. Tillsätt kokosgrädden och låt koka ihop i några minuter. Strö över den färska, hackade koriandern och servera med blomkålsris.