Grönkål med ostronskivling och champagnevinegrette

Nu börjar säsongen för grönkål och jag passar på att njuta av både grönkål och svartkål så ofta det går. 

Den här rätten äter jag ofta till både kött och fisk men även som ensamrätt för er som drar ned på proteinet på kvällarna. 

Grönkålen går lika bra att byta ut till svartkål (ni kommer förstå varför jag skriver detta efter ni tittat på webinaret den 5 nov😳). 

Ingredienser:
2-3 person
1 stort paket grönkål eller två paket svartkål
200 g ostronskivling
Olivolja
Champagnevinegrette (eller annan vinäger)
Vitlök
Salt och peppar

Gör så här:
Riv av bladen från grönkålen eller svartkålen. Strimla ostronskivlingen. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs vitlök, ostronskivling så svampen blivit torr. Ta upp ur stekpannan. Häll på med olivolja och fräs grönkålen eller svartkålen till den blir mjuk (men ändå lite frasig). 
Tillsätt svampen och fräs i någon minut. Skvätt över champagnevinegretten och lite mer olivolja. Salta och peppra.