Jag älskar revbensspjäll men för några år sedan började jag använda kamben istället och jag måste säga att kambenen har seglat upp som en ny favorit. Till julen smaksätter jag dem med kanel och granatäpple
Hemligheten med att laga perfekta kamben är att tillaga dem på svag värme och sedan höja värmen rejält de sista 10 minutrarna.
Ingredienser
4 port
1 kilo kamben (minst 😀)
1 msk glutenfri soja
2 msk mctolja eller rapsolja
1 msk flytande honung (eller fibersirap med honungssmak från Nicks)
1 tsk kanel
2 msk granatäpplekärnor (jag använder frysta)
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kambenen med marinaden. Sätt i i ugnen i cirka 45 min. Höj värmen till 225 grader och låt kambenen få färg.
Ät och njut!
Hemligheten med att laga perfekta kamben är att tillaga dem på svag värme och sedan höja värmen rejält de sista 10 minutrarna.
Ingredienser
4 port
1 kilo kamben (minst 😀)
1 msk glutenfri soja
2 msk mctolja eller rapsolja
1 msk flytande honung (eller fibersirap med honungssmak från Nicks)
1 tsk kanel
2 msk granatäpplekärnor (jag använder frysta)
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kambenen med marinaden. Sätt i i ugnen i cirka 45 min. Höj värmen till 225 grader och låt kambenen få färg.
Ät och njut!