Grillad smörgås

Ewa Meurk

Godaste grillade smörgåsen

Jag älskar varma mackor med smält emmentalerost. Lägg på lite god senap (jag använder dijonsenap), en skiva tomat och lite rökt skinka så får du en fantastisk macka till helgens brunch. 

För alla oss som undviker gluten och mat med för högt kolhydratinnehåll brukar bröd vara lite knepigt att ersätta. Många är dessutom sockerberoende och ska helt undvika allt som påminner om bröd. Men om du klarar av att äta brödliknande saker så tycker jag att detta recept är bland de bästa. Det bygger dock på att du värmer den i ett våffeljärn eller smörgåsgrill. 

Bröd
1 dl mandelmjöl eller jordmandelmjöl om du inte tål nötter
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosmjöl
1,5 tsk fiberhusk

2 tsk bakpulver
 salt efter smak
3 vispade ägg
60 g philadelphiaost
1 dl cremefraiche
(om du vill ha det mejerifritt så byter jag ut philadelphiaosten och cremefraichen mot cirka 1,4 dl kokosgrädde). 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa upp äggen lätt och blanda med philadelphiaosten och cremefraichen. Håll ut smeten på ett bakplåtspapper med måtten 25*35 cm och grädda i cirka 10 min. Låt svalna. Skär i fyrkanter som passar smörgåsstorlek. 

Nu är det bara att göra varma mackor som vanligt. Lycka till och glöm inte #alltidmätt2020