Färskpotatisallad med krispig sparris

Ewa Meurk

En fräsch, somrig sallad med vårens finaste primörer 

Det här ett av recepten i Elitistas ReSet protokoll. Måltiden är exakt beräknad för att din kropp ska tro att den är i fasteläge. Med ett lågt kaloriinnehåll och minimalt med protein under fem dagar simulerar du fasta. 

Jag lovar, du kommer älska denna rätt. Det bästa är att veckan är full av liknande recept där du får fastans fördelar utan att behöva fasta.
 
Ingredienser:

Sparris 90 g
Potatis färsk (rå) 100 g
Olivolja 12 g
Senap (fransk) 3 g
Ruccola 20 g
Rödlök 50 g
Vitlök 3 g
Äppelcidervinäger 1 msk
Nektarin (dessert) 70 g

Gör så här:
Skrubba potatisen och dela den i små bitar om 2 x 2 cm. Lägg i lättsaltat vatten och koka försiktigt tills dess att den är mjuk. Skölj av och låt den bli helt kall. Under tiden som du kokar potatisen, skalar du sparris upp till strax under knoppen, på så vis går det snabbare att koka och du blir av med det trådiga skalet. Lägg i lättsaltat vatten och koka försiktigt. Koktiden av sparris är beroende av sparrisens tjocklek, 0,5 cm diameter tjock sparris: ca koktid 3-5 minuter, 1 cm diameter tjock sparris: koktid 5-8 minuter. Så snart du känner att de har mjuknat, ta upp och lägg ned och kyl kallt vatten så att de inte fortsätter att kokas invändigt. 

Riv eller pressa vitlök så att du får ut 3 gram pressad vitlök, hacka rödlöken fint. Blanda samman olivoljan med, vinägern och senapen till en dressing och salta efter smak. Blanda ruccola, viktlök, potatis, rödlök och ca 2/3 delar av dressingen till en sallad. Lägg upp potatissalladen på en tallrik och placera sparris ovanpå. Ringa resterande dressing över sparrisen. Njut!

Till dessert tar du en bit sommarfrukt i form av en nektarin.