Vad är extremt och vad är normalt?

Många anser att jag äter en extremdiet när jag försöker undvika socker, läsk, vetemjöl,  lightprodukter och hårt processade kolhydrater. Fastän det är nästan 20 år sedan så anser många fortfarande att jag är extrem i min kosthållning. Den vanligaste frågan jag brukar få är när jag ska börja äta normalt igen?

 

Om man tittar på min extremdiet som många tycker att jag äter så består den i första hand av  kött, fisk, ägg, grönsaker, smör, nötter och avokado. När min omgivning vill få mig att äta normalt så innebär det att jag ska dricka en coca-cola light, äta en ballerinakaka eller någon industriellt framställd produkt. 

 

Jämför bilderna nedan.Vad är extremt och vad är normalt? Jag anser att vii har normaliserat något som i grunden är onormalt vilket innebär att man blir betraktad som extrem när man försöker stå emot. 

 

Det krävs alltid mod att bryta mot normen. Numera förstår jag mycket mer vilket mod som krävts för alla som gått i bräschen för olika samhällsförändringar. Jag tänker på kvinnorörelsen, apartheidrörelsen och hbtq-rörelsen. Jag har ju trots allt bara slutat med mjöl och socker.

 

Är någonting verkligen normalt bara för att den gängse normen är det?

 

Ha en underbar måndag och ät dig mätt på "extrem-mat"😀