Alla ska förstå sin egen hälsa

Blodsockerutmaningen
LIVE med start 19 oktober

En sex veckors onlinekurs som kommer förändra din syn på kost och hälsa för all framtid!

Nästa kurstillfälle startar 19 oktober.
Ingår: Boken Bli din egen hälsoingenjör samt blodsockermätare med 25 stickor
Trött på dieter, kaloriräkning och bantningshets? Lär dig hur du kan återställa dina hormonella obalanser och bli starkare, friskare och piggare!

Blodsockerutmaningen ger dig kunskap, insikt, handlingsplaner och verktyg för att återställa dina hormonella obalanser för hunger, mättnad, fettinlagring och fettförbränning. Målet är att du efter 6 veckor ska ha ett lågt, stabilt blodsocker, minskad inre förfettning och lägre fasteinsulin. Du ska efter kursen veta vilka hälsomarkörer du behöver mäta regelbundet, varför du behöver göra det och vad du behöver göra fortsättningsvis för att behålla din metabola hälsa och på så sätt undvika att bli en siffra i statistiken för någon av våra moderna livsstilssjukdomar.
Write your awesome label here.

Varför ska du gå Blodsockerutmaningen?

  • Spännande föreläsning varje vecka som är inspelad
  • Möjlighet att ställa frågor till kursledaren
  • Gemenskap med andra
  • Övningsuppgifter varje vecka
  • Bygg upp en hälsoplan som bygger på dina egna värden

Hälsa går att mäta!

Övervikt handlar inte om karaktär eller viljestyrka. Övervikt är en hormonell obalans där blodsocker, insulin och fettlever spelar en avgörande roll. Det du behöver för att lyckas med en varaktig livsstilsförändring är alltså inte ännu en diet utan kunskap och verktyg för att mäta och analysera de hälsomarkörer som indikerar bukfetma och förhöjda insulin- och blodsockernivåer. Genom att återställa dessa obalanser åtgärdar du grundproblemet till din övervikt och ohälsa. Inte symptomen.

Lär dig tolka dina egna metabola markörer

Den här kursen är unik i sitt slag. Medan andra kurser lär ut en diet som ska passa alla får du här lära dig hur du ska mäta och tolka de markörer som indikerar fetma, typ 2 diabetes och metabolt syndrom. 

Så här säger tidigare kursdeltagare 

En ytterligare pusselbit läggs på min resa för att hitta vägen att vara mitt bästa jag. En grym utmaning och Ewa besitter så mycket kunskap . Ett rent nöje att ha varit med på denna blodsocker utmaning!
Marita Savklint Falk
Blodsockerutmaningen är så mycket mer än en utmaning avseende blodsocker. För mig är det en mycket bra start att se in i min egen biokemi och hitta min "nya" hälsa. Här lär man sig både hur kroppen påverkas av kost och motion men också hjälp att starta sin EGEN väg mot hälsa med egentligen ganska enkla medel. Små förändringar i vardagen som gör stora förändringar för MIN hälsa med så mycket ny kunskap.
Carolina Palmstierna
Trodde väl att jag redan visste en hel del om ämnet, men insåg redan efter första föreläsningen att detta var något helt annat, och saker jag inte hade en aning om! Att få lära sig om sin egen unika biokemi genom att kunna förstå och tolka sina egna provsvar- det var något helt nytt och något som verkligen fick en att inse att det jag äter påverkar kroppen i allra högsta grad! 
Mycket bra kurs som jag inte ångrar en sekund att jag lade pengar och tid på
Åsa Edling
Kursledare

Ewa Meurk

Ewa Meurk är föreläsare, författare och inspiratör. Genom att kombinera sin tekniska bakgrund som civilingenjör från KTH med en gedigen utbildning inom näringslära, funktionsmedicin och beroendeproblematik hjälper hon sina kunder att bygga upp individuella hälsoplaner som bygger på fakta och inte på gissningar
Patrick Jones - Course author