-
Inspirerande föreläsningar med några av världens ledande auktoriteter inom området
-
Möjlighet att lära känna våra samarbetspartners och se vad de gör för att bidra till en minskad sockerkonsumtion
-
Gratis användning av Sockerchecken under några dagar
-
Få höjd kunskapsnivån kring varför socker och processad mat gör oss sjuka
-
Gemenskap med andra
Förändring börjar när någon säger NEJ!
Oavsett om det gäller att förändra samhällets syn på rasism, sexuell läggning eller jämlikhet mellan könen så börjar det med att någon vågar säga NEJ.
Den 12 oktober är det din tur att säga NEJ. Nej till socker och ultraprocessade livsmedel som inte kommer hjälpa dig att bygga en friskare kropp.
Den 12 oktober utnyttjar vi vår konsumentmakt och visar att vi vill äta mat utan tillsatser. Det vi köper styr affärernas utbud.
Är du också beredd att säga NEJ den 12 oktober?
Den 12 oktober är det din tur att säga NEJ. Nej till socker och ultraprocessade livsmedel som inte kommer hjälpa dig att bygga en friskare kropp.
Den 12 oktober utnyttjar vi vår konsumentmakt och visar att vi vill äta mat utan tillsatser. Det vi köper styr affärernas utbud.
Är du också beredd att säga NEJ den 12 oktober?
Du är inte längre ensam!
För 20 år sedan var det mycket kontroversiellt att säga att socker var farligt. Du blev betraktad som en sockerpolis, en tråkig person som inte kunde unna dig någonting och njuta av livet.
Nu börjar vindarna vända. Vi blir fler och fler som lärt oss mer om sockret och den processade matens skadliga inverkan på vår hälsa.
När du försöker minska på sockret är du inte längre ensam. Tillsammans gör vi Sverige friskare!
Nu börjar vindarna vända. Vi blir fler och fler som lärt oss mer om sockret och den processade matens skadliga inverkan på vår hälsa.
När du försöker minska på sockret är du inte längre ensam. Tillsammans gör vi Sverige friskare!
Ge kostfonden förutsättningar att bedriva ett långsiktigt och strukturerat arbete
Överskottet går till Kostfonden
Write your awesome label here.
Kostfonden
Kostfonden samlar in resurser till vetenskapliga studier som undersöker kostens effekter på hälsan och vilka eventuella biverkningar en kostomläggning kan ge.
Eftersom kostforskning saknar kommersiellt intresse är de studier som genomförs i dag generellt för små och för kortsiktiga för att kunna förändra vården. En viktig del i Kostfondens arbete är därför att driva fram stora och högkvalitativa studier som kan ligga till grund för nya behandlingsrekommendationer.
För att driva utvecklingen framåt identifierar Kostfonden genom sitt vetenskapliga råd viktiga kunskapsluckor. Sedan samlar fonden in pengar genom till exempel crowdfunding för att kunna fylla viktiga områden med bra vetenskap.
Eftersom kostforskning saknar kommersiellt intresse är de studier som genomförs i dag generellt för små och för kortsiktiga för att kunna förändra vården. En viktig del i Kostfondens arbete är därför att driva fram stora och högkvalitativa studier som kan ligga till grund för nya behandlingsrekommendationer.
För att driva utvecklingen framåt identifierar Kostfonden genom sitt vetenskapliga råd viktiga kunskapsluckor. Sedan samlar fonden in pengar genom till exempel crowdfunding för att kunna fylla viktiga områden med bra vetenskap.
Write your awesome label here.
Ann Fernholm - En av Kostfondens grundare
Möt några företag som stödjer den 12 oktober
Martin Engberg
VD på Funmed
Dr Andreas Eenefelt
VD och grundare av Diet Doctor
Jonas Bergqvist - Leg sjukgymnast
Grundare Paleo Institute och Funktionsmedicinska Institutet
Docent Ralf E Sundberg
Styrelseordförande Riksföreningen Metabol Hälsa
Wilhelm Nordenfelt
VD för Upgrit
Anders Murman
VD för Deversify
Jannica Bengtsson
Medgrundare och vVD No Bond Beauty
Charlotte Schön Paulsen och Frida Sandin
Grundare LevaSockerfri
Thomas Magnusson
Ordförande Diabetesorganisationen Sverige
Rebecca Engelbert
VD för Medisera
Ninnie Wikström
VD för Ekoappen
Cristina Krügnell och Jessica Eibladh
Grundare av Sockerskolan
Historien bakom 12 oktober
Historien bakom 12 oktober
För tre år sedan gjorde vi 12 oktober till vår dag. Med vår dag menar vi att vi skapade en alldeles egen dag för oss som kämpar för att sluta med socker och processad mat.
Under en oförglömlig eftermiddag och kväll på hotell Birger Jarl i Stockholm lyfte vi på många stenar vad gäller sockerberoende och hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att höja kunskapsnivån inom detta område.
Ett stort tack till Eva Gustafsson som såg till att dagen blev officiellt registrerad som "Den sockerfria dagen" i kalendern. Vi är det enda land i världen som har en sockerfri dag!
Oavsett om du är sockerberoende, anhörig till en sockerberoende, storkonsument av socker och processad mat eller bara allmänt intresserad av att lära dig mer om hur socker och processad mat påverkar vår hälsa så är du välkommen att delta. Det är tillsammans vi kan göra skillnad!
Varmt välkommen Ewa, Babben och Bitten.
Under en oförglömlig eftermiddag och kväll på hotell Birger Jarl i Stockholm lyfte vi på många stenar vad gäller sockerberoende och hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att höja kunskapsnivån inom detta område.
Ett stort tack till Eva Gustafsson som såg till att dagen blev officiellt registrerad som "Den sockerfria dagen" i kalendern. Vi är det enda land i världen som har en sockerfri dag!
Oavsett om du är sockerberoende, anhörig till en sockerberoende, storkonsument av socker och processad mat eller bara allmänt intresserad av att lära dig mer om hur socker och processad mat påverkar vår hälsa så är du välkommen att delta. Det är tillsammans vi kan göra skillnad!
Varmt välkommen Ewa, Babben och Bitten.
Patrick Jones - Course author