Din egen unikt formade hälsoresa börjar kan starta redan här och nu!

Allas hälsoresor ser olika ut. Det som är rätt för dig behöver inte vara rätt för någon annan. Vi är alla biokemiskt unika. 

Du ska nu starta din egen hälsoresa. Det gör du lättast genom att lära dig att förstå grundorsaken till dina problem - inte genom att dämpa symptomen.

Du måste förstå problemet innan du går på lösningen!

För att du ska hitta rätt på din hälsoresa är det viktigt att du förstår vad grundproblemet är innan du går på lösningen.

Det kan tyckas självklart men inom just området hälsa är det absolut inte det. De flesta går på lösningen innan de har en aning om vad problemet är. 
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
Om du följer en felritad karta och går vilse betyder det inte att du är en usel kartläsare. Bara att kartan var felritad från början. 

Säkerställ att du är på rätt väg

Vad är då problemet? Svaret är att många människor kan ha samma problem men lösningen på problemen kan skilja sig åt från person till person.

För att ta reda på vad du har för problem behöver du tränga djupare ned i din egen unika biokemi och faktiskt mäta. På så sätt kan du bygga upp en egen hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar. 

Börja med att kontrollera att din metabolism fungerar som den ska!


Oavsett vad du har för problem så börjar all hälsa med en frisk metabolism. Metabolism kanske du tänker. Vad är det? Det låter krångligt.  Men det är inte krångligt. Det är grunden för allt liv och en förutsättning för att du ska förbli frisk. När du förstår vad det innebär att ha en frisk metabolism kommer du även förstå vad som är grundorsaken till många av dina problem.  

 Med en rubbad metabolism ökar nämligen risken för övervikt och fetma, typ 2 diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Det är alltså av yttersta vikt att hålla din metabolism på topp. 
Kunskap är makt

Låt kunskap bli maktfaktorn som räknas på din egen hälsoresa

Min egen hälsoresa

Min egen hälsoresa har varit lång och krokig

Under många år trodde jag att hälsa handlade om att äta mindre och springa mer. Resultatet efter några år med den övertygelsen var ganska nedslående. Mer övervikt i slutändan och en tunnare plånbok. 
Men jag hade turen att redan 2001 få hjälp av personer som hade en helt annan syn på det där med kost och hälsa än gängse normen. Det var först när jag började förstå hur de hormonella systemen för hunger, mättnad, fettinlagring och fettförbränning fungerade som jag kunde tillfriskna. Jag blev både mentalt och fysiskt starkare, piggare, friskare och gladare

Begrepp som metabol ohälsa, insulinresistens och höga blodsockernivåer fick en helt annan innebörd när jag förstod vidden av vad som drabbat mig. Min övervikt handlade inte om att jag var lat och karaktärslös utan för att jag hade en hormonell obalans.
.
Där och få föddes mitt enorma intresse för kost och hälsa ur ett ingenjörsmässigt perspektiv och jag blev en hälsoingenjör.

Sedan dess har jag ägnat all min lediga tid åt att läsa och granska vetenskapliga rapporter om kost och hälsa. Jag bestämde mig för att aldrig mer bli utnyttjad på grund av min okunskap. Från och med nu ska det vara min okunskap som ska bli en maktfaktor att räkna med. Inte min okunskap. 

Därför utbildade jag mig inom näringslära, funktionsmedicin och beroendeproblematik. Mitt stora intresse ledde mig fram till där jag är idag och min drivkraft är lika stark nu som då - att alla ska ges möjlighet att förstå sin egen hälsa.