Om No Bond Beauty
”Vi tittar bakåt för att skapa framtidens hållbara hudvård”
No Bond Beauty är ett unikt tillskott på marknaden för ekologisk hudvård. De erbjuder Sveriges första hudvårdsprodukter baserad på svensk nöttalg från gräsbetande djur. Varumärket är skapat ur kunskap och intresse för näringens läkande förmåga med en vision att bidra till bättre hälsa och hudvård på råvaror i vår närhet och så oprocessade som möjligt. Talg från djur är nästan identisk med vår egen huds fettsammansättning och är naturligt rik på A, D, E och K vitamin. Den mjukgör effektivt och absorberas fort. Den är väldigt lik det ”smörjmedel” som våra egna talgkörtlar producerar och håller vår hud elastisk, balanserar dess bakterieflora och upprätthåller en skyddande barriär.  
”Vi tittar bakåt för att skapa framtidens hållbara hudvård”
No Bond Beauty vill revolutionera ”naturlig” hudvård genom att väcka liv i metoder och använda naturens skafferi utifrån de villkor som naturen har skapat oss. Vattenfri, tillsatsfri och utan emulgeringsmedel är produkterna bland det mest naturliga du kan hitta menar grundarna själva.
”I vårt sökande efter naturlig hudvård optimal för människans hud hittade vi talgen”
Nöttalg har varit en del av människans hushåll i tusentals år. Tills fettskräcken kom på 60-talet och allt mättat fett skulle elimineras.   Att ta tillvara på talg såsom våra förfäder gjort, skapas naturlig hudvård av något som annars slängs. Produkterna är ett bidrag till nytänkande inom cirkulär ekonomi, hållbarhet och minskat svinn.   Vattenfri, tillsatsfri och utan emulgeringsmedel är produkterna bland det mest naturliga du kan hitta menar grundarna själva.
Varför stöder No Bond Beauty den 12 oktober? 
"Vår grund är skapat ur kunskap och intresse för näringens läkande förmåga. Vi är övertygade om att rätt kost kan läka oss både på insidan och utsidan. Vi stöttar självklart den sockerfria dagen och vill bidra till att sprida viktig information om att minimera socker och processad mat för både hälsa och miljö."
Jannica Bengtsson
Medgrundare och vVD No Bond Beauty