Om Leva sockerfri
Välkommen till oss på LevaSockerfri Vi är grundutbildade kring mat/sockerberoende hos Bitten Jonsson och har även utbildning inom andra beroenden.
Sedan 2016 behandlar vi sockerberoende och är i dagsläget det enda stället i landet där du kan lägga in dig en hel vecka på behandlingshem och för en stund hitta lugn och nya strategier bortom vardagens ständiga stress. Vi jobbar utifrån att beroendet är en kronisk progredierande sjukdom som eskalerar om inte den behandlas. Detta innebär också att vi jobbar med långsiktighet för att hjälpa våra klienter till hållbara beteendeförändringar.
Långsiktigheten innebär att vi som oftast arbetar med 2åriga behandlingsplaner för våra klienter som anpassas helt efter individuella behov. Vissa delar i grupp och andra delar individuellt. Anpassat efter behov - On-line, Linköping eller utomlands (Nerja Spanien).
 På levasockerfri.se kan du hitta information om vilka vi är och hur vi kan stötta dig, dina närstående eller dina anställda, på vägen till livet så som de flesta av oss vill leva det - utan tankebesatthet kring maten och frid i sinnet. 
Write your awesome label here.
Varför stöder Kostfonden den 12 oktober? 
Ohälsan i världen är stor, och när det kommer till vad vi kan stoppa i oss, så är sockret är en av det värsta (om inte DEN värsta) bovarna i detta. Vi ser vilket samhällsproblem vi har med konsumtion av enorma mängder lösgodis, snabbmat, hel och halvfabrikat, läsk och energidryck och hjärtat blöder för våra barn och unga.
Sockerberoendet är ifrågasatt av primärvården och samhället i stort, men vi har sett verkligheten. Oavsett vad man väljer att sätta för benämning på det, så VET vi att det ger bra resultat om det behandlas som ett beroende.

Idag jobbar vi för att sätta sockrets skadliga effekt ännu mer på kartan, och strävar efter att sockerberoende klassas som beroende inom ICD11. Vi bidrar till en internationell 2 årig studie av effektiva behandlingsmetoder vid självdiagnosticerad sockerberoende (vi startar ny grupp i vår, så gå in och kolla på vår hemsida om du är intresserad av att delta i detta).
Självklart är diagnosverktyget SUGAR™ ett standardverktyg i våra behandlingar.
Write your awesome label here.
Goodiebag! 
ANVÄND KOD "12OKT" I VÅR WEBBSHOP NÄR DU KÖPER VÅR SJÄLVHJÄLPSBOK OCH FÅ VÅR KOKBOK MED PÅ KÖPET
GÄLLER FRAM TILL 31 OKTOBER 2021