Mind

the GAP

Vi vet mycket men vi gör lite!

De senaste årens hälsotrender har varit många och motsägelsefulla. Ät mer fett, ät efter din blodgrupp, dra ned på kolhydraterna, sluta med rött kött, socker är cancerframkallande är bara några av de rubriker vi sett på löpsedlarna de senaste åren. Hur ska vi förhålla oss till alla dessa dieter och vad är det som är sant egentligen?

Det finns faktiskt en sanning och den finns inom dig. Det är inte en vetenskaplig studie som bestämmer hur du ska leva eller inte utan det är din unika biokemi.

Helt krasst och lite förenklat består våra kroppar bara av proteiner, fetter, mineraler och vatten. Ingenting annat. Efter sju år har varenda cell i kroppen bytts ut förutom delar av hjärnan och hjärtat. Våra kroppar förnyas också ständigt.  En blodcell lever t.ex. ca tre månader medan tarmceller lever endast tre dagar.

Detta innebär att vi fysiskt sett faktisk är en helt ny människa efter sju år. Frågan vi borde ställa oss är inte ”Hur många kalorier ska jag äta om dagen?” utan ” Vilka näringsämnen behöver min kropp och min hjärna för att jag ska kunna bygga en stark och frisk kropp?”.

Vi på Elitista vet vad som krävs för att hålla sig på topp. Det är inte att äta mindre och motionera mer som många tror utan snarare tvärtom. Det handlar om att ge sin kropp optimala förutsättningar för att klara av dagens moderna krav.

På Elitista hjälper vi dig att applicera de absolut senaste rönen inom kost och hälsa med moderna mätmetoder så att du snabbt och enkelt kan bygga upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta, inte på gissningar”. Vi hjälper dig att minska gapet mellan vad du vet och vad du gör.