Hälsomätningar

Vi vet mycket men vi gör lite!

Våra gener i kombination med vår livsstil gör att vi alla är biokemiskt olika. Det är därför det är viktigt att mäta hur just din biokemi ser ut och vad du kan göra för att uppnå optimal hälsa enligt dina förutsättningar.

Vi föds med en viss uppsättning gener men vår livsstil avgör vilka av dessa gener som kommer aktiveras. Du har alltså allt att vinna på att ta reda på så mycket som möjligt hur din kropp fungerar. Med dagens moderna mätmetoder kan du lära känna din kropp och mäta exakt det som är viktigt för dig för att du ska uppnå dina mål.

Detta vill du veta

Din fysiska hälsa beror på hur väl du tillgodoser dig maten du äter i form av proteiner, fetter och kolhydrater men även i form av vitaminer och mineraler. När du skadar den förmågan driver du kroppen mot inflammatoriska tillstånd och du riskerar att bli sjuk.

Du behöver därför säkerställa hur din kropps näringsupptag fungerar och att du inte har några låggradiga inflammationer. Du behöver också veta hur din allmänna hälsostatus ser ut i form av hormoner, vitaminer och mineraler.

Elitista samarbetar med Medisera och hjälper dig att mäta dina viktigaste hälsomarkörer och tolka resultatet så att det blir optimerat just för dig. 

Du får 10% rabatt med koden ”elit10”.

Övervikt och metabolt syndrom

Ett högt blodsocker är den främsta orsaken till många av våra moderna sjukdomar såsom fetma, diabetes 2 och hjärt- och kärlsjukdomar. Ett fasteblodsocker över 6.0 kan vara en indikation på insulinresistens och början på diabetes 2. Det många inte vet är att ett högt långtidsblodsocker nästan alltid är en indikation på för höga insulinvärden. Detta in sin tur medför ökad fettinlagring och svårigheter att gå ned i vikt.

Om du har svårt för att gå ned i vikt kan det bero på att du har fett runt de inre organen och att din kroppssammansättning är fel. Istället för att påbörja ännu en bantningskur så rekommenderar vi att börja jobba med din biokemi istället för mot den.

Elitista hjälper dig att mäta din muskelmassa samt ditt fett runt dina inre organ. Tillsammans med några blodmarkörer som fasteblodsocker, långtidsblodsocker och c-peptid så får du en bra bild av din metabola status.

Läs mer vilka tester vi erbjuder >>>