Elitista has knowledgeable, inspiring lecturers who are up to date in the latest in the diet and health area. We read for companies, associations and private groups

Sanningen finns i blodet

Fem hälsomarkörer som du ska hålla koll på

De senaste årens hälsotrender har varit många och motsägelsefulla. ”Ät mer fett, ät efter din blodgrupp, dra ned på kolhydraterna, sluta med kött, ät mer kött, socker är cancerframkallande” är bara några av rubrikerna som vi sett på löpsedlarna de senaste åren. Hur ska vi förhålla oss till alla dessa dieter och vad är det som är sant egentligen?

Med dagens moderna mätmetoder har man allt att vinna på att göra en individuell hälsoplan som bygger fakta och inte på gissningar. Vi är alla biokemiskt olika och för att verkligen optimera sin prestation så ska man utgå ifrån sig själv. En av grundorsakerna till dagens moderna sjukdomar såsom cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar är ett högt blodsocker. Om man ska börja mäta någonting så är det blodsockret.

Innan föreläsningen börjar vi med att mäta blodsockret. Därefter äter vi en frukost och vi berättar om dagens forskning och vilka hälsomarkörer som världens forskare är överens om att vi ska hålla koll på. De som vill kan även mäta sitt blodsocker igen efter frukosten.

Health is the new wealth

Vad skapar äkta framgång? I en tid då vi kan äta, konsumera media, träna, spela och jobba dygnet runt så behöver vi ha en strategi för att klara dagens moderna utmaningar. En strategi som bygger på att stärka vår fysiska och psykiska hälsa.

I denna föreläsning lär vi oss mer om hur våra hormoner styr våra liv. Det är inte bara insulinet som är viktigt utan en rad andra hormoner såsom leptin, ghrelin, könshormoner och en rad andra hormoner som spelar en viktig roll.

Det är genom nya insikter och kunskaper som du får kraft att genomföra livsstilsförändringar. Föreläsningen hjälper deltagarna hur man bygger upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar. Vi tittar på kostens roll men även på andra viktiga faktorer som motion, sömn, stress och andning.

Ewa Meurk är civilingenjör, företagsledare, certifierad näringscoach, certifierad funktionsmedicinsk terapeut samt certifierad beroendeterapeut med inriktning på socker som under många år granskat och ifrågasatt dagens vedertagna sanningar om näringslära och följderna av dagens moderna kostråd. Hennes föreläsningar är fyllda av den senaste moderna forskningen tillsammans med en stor portion humor och värme.

My Westerdahl är civilingenjör och arbetar som chef inom IT-branschen och certifierad beroendeterapeut med inriktnig på socker. Hon har på egen hand gått ned 95 kg och driver nu en mycket populär blogg, podd och instagram. My är en sann inspiratör och hennes föreläsningar är fyllda av hopp, humor och kunskap om hur din hjärna kan göra fantastiska saker om den sköts på rätt sätt.

Genom Elitistas samarbetspartner finns det även möjlighet att boka fler talare. Kombinera t.ex med en sjukgymnast, psykolog eller livscoach/ledarskapsutbildare.